Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

Wat te doen op een herfstachtige dag? Mijn oudste zoon vindt niets zo leuk als LEGO. Van mijn man kreeg ik (ja, ik vind het ook leuk) een grote doos uit de Elves serie. Ik vind het bouwen leuk om te doen, lekker ontspannend, als ik er klaar mee ben, dan mag onze zoon er mee spelen. Deze set hebben we natuurlijk samen in elkaar gezet.

Elves

IMG 6549 1440x693 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

Volgens mij heeft LEGO deze serie bedacht voor meiden, je kunt er zelfs een animatieserie over bekijken op Netflix. Mijn jongens vinden dit echter ook briljant, door de draak natuurlijk, maar mijn jongste was geobsedeerd door de trap. Steeds maar poppetjes op en neer laten lopen, eindeloos plezier. In het verhaal gaat een normaal meisje door een magische poort naar de elfenwereld, daar heeft ze elfenvriendjes en vliegen er draken rond. Deze set bevat een gebouw, een witte draak, twee poppetjes en twee diertjes.

Zeven zakjes

IMG 6553 1440x737 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179IMG 6558 1440x1511 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

In de doos zitten zeven zakjes met LEGO, een zakje met een drakenhoofd, stickers, drakenvleugels en een groot instructieboek. Je doet ongeveer 25-30 minuten over een zakje. In het instructieboek staat heel duidelijk aangegeven hoe en wat, je begint bij het eerste zakje en werkt zo door naar de laatste.

Kasteel

IMG 6606 1440x992 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

De eerste drie zakjes zijn allemaal voor het kasteel, de rest is voor de draak. In het kasteel zitten een paar leuke mechanismen die delen laten bewegen. Op de doos staat een leeftijdsaanduiding van 9 tot 12 jaar, maar het kasteel kan prima gebouwd worden door mijn zesjarige.

Draak

IMG 6635 1440x985 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

De draak is wat geavanceerder en voelt, als hij eenmaal af is, behoorlijk zwaar aan. De vleugels zijn van een flexibel plastic en alles aan de draak is beweegbaar door middel van kogelgewrichten. Zoals je kan zien op de foto is hij zeer gedetailleerd.

Leuke bezigheid

IMG 6651 1440x1448 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

Op een druilerige zondagmiddag hebben we bijna drie uur besteed aan het bouwen van deze set. Voor ons was dit een hele geslaagde zondag, en onze zoons kunnen nog lang met deze set spelen. De vraag is alleen hoe lang hij compleet blijft. Ook mijn man kan hem waarschijnlijk nog goed gebruiken voor zijn blog over LEGO. En alleen voor meisjes is deze set absoluut niet, iedereen kan hier mee spelen.

Prijs en verkrijgbaarheid

LEGO is natuurlijk verkrijgbaar in de speelgoedwinkel, en ik heb zelf hele goede ervaringen met Superspeelgoed.nl. De adviesprijs voor set 41179 is €74,99, maar kost bij de webshop €67,95.

pinit fg en rect red 28 - Spelen met de kinderen: LEGO Elves 41179

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: