Life Update #1

Toen ik begon met bloggen, besloot ik om af en toe iets persoonlijks te delen. In het begin deed ik dat in de vorm van afvalupdates. Voor de meeste vrouwen is dat een behoorlijk persoonlijk puntje. Als je worstelt met je gewicht is het niet niks om het zomaar open en bloot het internet in te slingeren. Ik baal van mijn gewicht, maar ik schaam me er niet voor, ik kies er wel bewust voor om geen cijfers te benoemen, omdat dat niet is waar ik op focus. Ik ga meer voor het gehele plaatje. Zit ik lekker in mijn vel? Ben ik gezond bezig? Vandaag geef ik je een update en lees je hoe ik mijn leven inricht en aanpak.

Aandoening

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb een aandoening waardoor aankomen heel makkelijk is, en afvallen een hel. Later deze week heb ik een artikel gepland over mijn PCOS en vertel ik er meer over. Sinds ik ooit ben gestopt met de pil (lang leve de rammelende eierstokken) is mijn gewicht een drama, de kilo’s vlogen eraan. In het begin dacht ik dat het kwam door het samen wonen. Je kent het wel, lekker koken, ‘s avonds hapjes op tafel. Maar vriendlief kwam lang zo veel niet aan.

Zorgen

Vorig jaar ben ik veel afgevallen, met de hulp van Weight Watchers. In juni werd ik geopereerd aan mijn keelamandelen en daarna heb ik het laten versloffen, my bad. Langzaam kwamen de kilo’s er weer aan. Toen mijn moeder een herseninfarct kreeg, stond de wereld stil en heb ik alles losgelaten, ik was alleen bezig met zorgen, voor de kinderen, voor mijn vader en moeder, zorgen in mijn hoofd. Alle kilo’s die eraf waren zaten er weer bij. Ik zal meteen toegeven dat ik een stresseter ben, dat heeft niet meegeholpen.

Couch Potato

Wat ook niet meehelpt is de aard van het beestje. Meet Mrs. Couch Potato. Naast de zorg voor de kinderen, mijn werk en mijn blog, lig ik het liefst op de bank te Netflixen of te lezen. Daar word je niet slanker van. Gezond is het ook al niet. Het hebben van een hond helpt, dan moet je er weleens uit, maar ik ben nou eenmaal geen actief persoon.

Hardlopen

Ik besloot dat er verandering moest komen. Zo wil ik niet verder, dit is niet wie ik ben, of hoe ik me voel. Ik ben begonnen met hardlopen. Iedereen begrijpt natuurlijk dat je niet zomaar de deur uit kan lopen en een kilometer of 10 kan afleggen, dus ik heb de app C25K geïnstalleerd op mijn telefoon. C25K staat voor Couch to 5 Kilometer. In 8 weken word je klaargestoomd voor 5 kilometer rennen.

Ik probeer 3 keer per week te lopen, en ik heb inmiddels dag 1 van week 2 erop zitten. Het valt me nog best zwaar. In week 2 loop je eerst 5 minuten warm, daarna 90 seconden rennen, 2 minuten wandelen en dat 6 keer, de cooldown is ook weer 5 minuten. Als ik een training heb gehaald, voelt dat heerlijk. Tot nu toe heb ik ze allemaal gehaald, maar in de toekomst lukt het misschien een keertje niet. Geeft niks, dan doe je dezelfde training nog een keer, zodat je in je eigen tempo opbouwt naar 5 kilometer.

Eten

Ik heb al eerder verteld dat ik ben gestopt met het eten van vlees en waarom ik dat heb gedaan. Dat hou ik tot nu toe moeiteloos vol. Het enige moment dat ik me in moet houden, is als we uit eten zijn. In onze twaalfjarige relatie is het de gewoonte geworden om elkaars eten te proeven, dat gaat volautomatisch. De laatste keer moest ik dus echt even schakelen, toen mijn man wél van mijn bord kon proeven, maar ik niet van dat van hem.

In het dagelijks leven is het helemaal niet lastig of moeilijk. Mijn ontbijt is meestal havermout, mijn lunch is brood met van alles, behalve vlees, en het avondeten is wat we normaal ook aten, maar dan zonder vlees voor mij of een vervanger. We aten altijd graag pasta met spekjes, nu gebruiken we de Speckjes van de Vegetarische Slager. Ik maak nog gerust Kip Tandoori, maar dan met nepkip. Ik maak tomatensoep met een vegetarische bouillon, zonder de balletjes. Voor de heren in huis maak ik wel vlees klaar, en daar heb ik ook geen moeite mee.

Routine

Nu de vakantie is afgelopen, begin ik weer in mijn ritme te komen. Zoon naar school, bloggen, jongste vermaken, lunchen, zoon weer ophalen, beetje bloggen, koken, hardlopen, kinderen naar bed, bankhangen (en soms nog een beetje bloggen). Af en toe breng en haal ik mijn moeder naar revalidatie en natuurlijk komt de zorg voor de dieren en het huishouden er nog bij. Het is druk, maar het voelt wel lekker om de hele dag nuttig bezig te zijn. O ja, af en toe werk ik ook nog een paar uur buiten de deur.

Je bent weer helemaal bijgekletst! Binnenkort dus een artikel over PCOS, waarin ik meer vertel over deze aandoening en dat het meer is dan alleen een vruchtbaarheidsprobleem.

pinit fg en rect red 28 - Life Update #1

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: