Vrijdag Maskerdag: Kneipp Anti-Aging Mask

Gisteren vertelde ik al dat mijn week niet super ging. De laatste tijd ben ik bezig met van alles en nog wat en loop ik mezelf af en toe een beetje voorbij. Om niet te vergeten dat ik ook voor mezelf moet zorgen, deed ik deze keer het wekelijkse masker iets bewuster. De laatste maand deed ik even snel het masker op en ging daarna was vouwen of zo. Deze keer ging ik er even lekker bij liggen en deed wat ademhalingsoefeningen, waardoor ik weer een keer echt kon ontspannen, aansluitend nam ik een lange, warme douche. Lees verder voor mijn oordeel over het Kneipp Anti-Aging Mask.

Anti-Aging Mask

IMG 6655 1440x1165 - Vrijdag Maskerdag: Kneipp Anti-Aging Mask

Heb ik dat echt nodig, een anti-aging masker? Ik word heel binnenkort 32, en dat is nou niet bepaald bejaard, maar ik denk dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met goede verzorging. Je huid moet je leven lang mee, dus je kan er maar het beste goed voor zorgen. De ingrediënten arganolie en sheaboter spraken me aan, en dat is de eigenlijke reden dat ik dit masker in mijn mandje gooide. Ik kwam hem toevallig tegen bij de Action, pure mazzel dus.

Ingrediënten

IMG 6659 1440x2296 - Vrijdag Maskerdag: Kneipp Anti-Aging Mask

Hierboven zie je de ingrediënten staan, alcohol denat staat behoorlijk hoog op de lijst, jammer. Net als benzyl alcohol droogt deze alcoholsoort je huid uit en kun je hem beter vermijden als hij hoog op de lijst staat. Wat ik al niet over heb voor mijn blog… Zonder gein, ik heb niet goed gekeken in de winkel, ik zag Kneipp, hij was goedkoop en hij lag al in mijn mandje. Weggooien is ook zonde, en die twee keer die ik hem kan gaan gebruiken, overleeft mijn huid ook wel weer.

Gebruik

IMG 6668 1440x784 - Vrijdag Maskerdag: Kneipp Anti-Aging Mask

Royaal aanbrengen, 10-15 minuten in laten trekken, eitje. Overtollig masker verwijderen met een tissue of inmasseren. Mwah, ik heb het onder de douche afgespoeld. Het masker ruikt heel zacht naar argan en sheaboter. De substantie is heel romig, meer een dikke, voedende crème dan een masker. Dit zou zo in een potje nachtcrème kunnen. Het aanbrengen voelt heel koel, maar wel prettig aan. Ik heb geen last gehad van irritatie tijdens het dragen, dat is alvast mooi. Het afspoelen ging ook prima. Aan het einde van de inwerktijd kon je goed zien dat de drogere delen van mijn huid het masker helemaal hadden opgezogen, terwijl er nog een dikke laag op mijn neus zat.

Is het wat?

Na het douchen voelde mijn huid wel glad, maar ook heel droog aan. Zo droog dat ik er gelijk een dikke laag hydraterende crème op smeerde, omdat mijn wangen gewoon een beetje begonnen te kriebelen. Geen groot succes dus. Ik kan me ook niet zo goed voorstellen dat dit masker juist is bedoeld voor de wat rijpere huid, die hebben meestal al geen last meer van een vettere huid, zoals ik. Het lijkt me dat je gezicht dan helemaal zo droog wordt als de Sahara. Maar goed, nee dus, ik vind het niks. Ik weet ook nog niet wat ik met het tweede masker ga doen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik vond het masker toevallig bij Action, ik heb hem nog nooit gezien bij bijvoorbeeld Kruidvat, je moet er dus toevallig tegenaan lopen. Het Kneipp Anti-Aging Mask kostte bij Action €0,99.

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: Kneipp Anti-Aging Mask

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: