Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

De eerste schoolweek zit er bijna op. We komen langzamerhand weer in het ritme van het normale leven. Doordat mijn oudste weer op school zit (hij heeft al de i en de k geleerd en kan dus al een beetje lezen, yay!), heb ik wat meer tijd voor mijn blog. De druk is van de ketel en ik kan meer tijd in mijn artikelen stoppen, heerlijk! Ook deze week heb ik natuurlijk weer een masker geprobeerd, het Vitamin E Sink-In Moisture Sleeping Mask van The Body Shop.

Sink-In Mask

IMG 6327 1440x1101 - Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

Het Sink-In Mask kun je heel vaak gebruiken, want het zit in een pot van 100 ml. De bedoeling is, dat je het 1 á 2 keer per week gebruikt. Het belooft de vochtbalans van de huid te herstellen, wat zou moeten zorgen voor een hele zachte huid. Het potje is zachtroze met een zwarte deksel, kijk wel uit met het vervoeren ervan, want het masker zelf is een soort gel. Als je het potje op de kop houdt, zit het masker in de deksel.

Ingrediënten

IMG 6330 1440x826 - Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

Aqua/Water/Eau, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Propylene Glycol, Oryza Sativa Bran Oil/Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Gossypium Herbaceum Seed Oil/Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil/Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil, Diglycerin, Methyl Gluceth-20, Phenoxyethanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Lecithin, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragrance, Benzyl Benzoate, Disodium EDTA, Methylparaben, Hydroxycitronellal, Butylparaben, Ethylparaben, Limonene, Geraniol, Linalool, Propylparaben, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citric Acid, CI 14700/Red 4.

Het masker bevat geen siliconen of ethanol, maar helaas wel verschillende parabenen. Ook is het masker vegetarisch en The Body Shop is tegen dierproeven.

Gebruik

IMG 6335 1440x1042 - Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

Je kunt het Sink-In Mask op verschillende manieren gebruiken. Als masker, waarbij je een wat dikkere laag aanbrengt, het tien minuten laat inwerken en dan de restjes afvegen of afspoelen. Je kunt er ook voor kiezen om het aan te brengen als een soort nachtcrème, en daar heb ik voor gekozen. Niet alleen omdat ik dat makkelijker vind, maar ook omdat je dan het product veel zuiniger gebruikt. Je doet er dan echt veel langer mee en de werking is volgens mij hetzelfde. Ik breng het twee keer per week niet al te zuinig aan en laat het ‘s nachts lekker intrekken.

Is ‘ie goed?

IMG 6336 1440x1164 - Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

Ik vind het een heel fijn masker. Mijn luie ik vind het fijn dat ik het kan aanbrengen zonder af te spoelen, hoe minder handelingen hoe beter. Maar het doet ook wat goeds voor mijn huid. Ik merk in de ochtend dat mijn gezicht steviger aanvoelt, maar ook heel zacht en stralend. Ook lijkt mijn huid rustiger en minder rood. Dat zijn behoorlijk wat positieve punten, vind ik. Bij het aanbrengen voelt de gel heerlijk koel aan en ik heb echt het idee dat het kalmerend werkt. Het masker is geschikt voor alle huidtypes, dus iedereen kan het proberen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Vitamine E Sink-In Moisture Sleeping Mask van The Body Shop is natuurlijk alleen verkrijgbaar bij The Body Shop, hiervoor kun je terecht bij hun winkels of online. Ik heb het masker online besteld op vrijdag en ik ontving mijn pakketje de daarop volgende woensdag. Het masker kost €19,- voor een pot van 100 ml. Niet heel goedkoop, maar je doet er wel heel lang mee, zeker als je het aanbrengt als een nachtcrème en niet als een masker.

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: The Body Shop Vitamin E Sink-In Mask

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   4
0   3
0   4

Translate:

%d bloggers liken dit: