Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

Mijn oog viel de afgelopen week op de Wicky Fruit Breaks.  Ik sta er altijd verbaasd bij te kijken als een producent opeens een hele andere richting opgaat. Wicky is natuurlijk bekend van hun mierzoete drankjes, waar mijn kinderen overigens gek op zijn. Ik ben geen fan van pakjes drinken, vanwege de grote hoeveelheid suiker, ik haal ze dus bijna nooit in huis. Gelukkig zijn mijn kinderen allebei hele makkelijke waterdrinkers. Voor een uitje of af en toe in het weekend, maken we een uitzondering. Goed, terug naar de Fruit Breaks. Wicky adverteert met ‘Food for Kids’. Ik ben benieuwd…

Fruit Breaks

IMG 6488 1440x1047 - Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

Het is in ieder geval een vrolijke, uitnodigende verpakking. Wicky Fruit Breaks zijn fruitreepjes voor tussendoor om mee te nemen. Ideaal voor in de broodtrommel naar school bijvoorbeeld. Fruit Breaks zijn te koop in de smaken Framboos en Appel, wij hebben Appel. Zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en conserveermiddelen.

Voedingswaarde

IMG 6492 1440x972 - Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

De voedingswaarde vallen met nog best mee. Eén reepje bevat zo’n 75 kcal en 18% daarvan is suiker. Ik heb weleens erger gezien. Ze hebben er vitamine B6 en calcium aan toegevoegd en ze beweren dat er 30% minder suiker in zit dan in andere fruitrepen. Leuk marketingtrucje, dat ze zeggen dat er geen rare gekke zoetstoffen inzitten, er zit namelijk wel gewoon geraffineerde suiker in en er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat zoetstoffen kwaad kunnen. Van zoetstof word je niet dik en krijg je ook geen gaatje in je tanden, van pure suiker wel, en dan maakt het echt niet uit of die suiker geraffineerd is of uit een natuurlijke bron komt.

Ingrediënten

IMG 6499 1440x517 - Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

Zoals je kunt zien, staat suiker twee keer op de lijst. Dat betekent dat het waarschijnlijk gebruikt is voor zowel het koekje als de vulling. Ook zijn fructose, glucosestroop en dextrose ook gewoon vormen van suiker. Voordat je denkt dat ik anti-suiker ben, dat valt wel mee hoor, ik heb er meer problemen mee dat fabrikanten suiker kwaadaardig laten overkomen en dan vervolgens wel hun producten er vol mee stoppen. Ik kan er ook niet goed tegen dat mensen doen alsof geraffineerde suiker slechter is dan natuurlijke suikers zoals in fruit. Suiker is suiker, je lichaam merkt echt niet of het uit chocola of een appel komt en doet er exact hetzelfde mee. Je kan echter beter een appel pakken, omdat er naast suiker veel meer voedingswaarde in zit, zoals vitamines.

Is het lekker?

IMG 6502 1440x852 - Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

Jup, niets mis mee, misschien een tikkeltje te zoet voor mijn smaak. De kinderen heb ik niet horen zeuren, ze vonden het erg lekker. Of ik het vaker zou kopen, misschien. Ik krijg jeuk van verpakkingen die doen alsof ze iets heel gezonds verkopen, want gezond is dit natuurlijk niet. Je kan het best af en toe eens eten, maar ik zou dit dus niet iedere dag mee naar school geven. Ik vind dit meer iets voor een snoepmomentje, ik zie er geen voedzaam tussendoortje in. Mijn motto is wel dat ik niets echt verbied, mijn kinderen mogen alles, maar wel met mate. Iedere dag fruit, maar niet iedere dag chips en koek. Af en toe een bekertje Fristi, iedere dag water. Balans is daarbij volgens mij het belangrijkste. Lees vooral goed de verpakkingen, en laat je niet bedriegen door de fabrikant.

Prijs en verkrijgbaarheid

Een doosje met 6 repen Wicky Fruit Breaks kost €1,69 en is verkrijgbaar bij de supermarkt, ik heb ze gekocht bij Albert Heijn, daar hadden ze de smaken Appel en Framboos.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Wicky Fruit Breaks Appel

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: