Essence Brow Marker

Een tijdje geleden zag ik de aankondiging van de nieuwe Essence collectie voorbijkomen. Eén product viel me meteen op, en dat was de Brow Marker. Een markeerstift voor je wenkbrauwen, no kidding! Ik ben gek op dit soort rare producten, zodra hij in de winkels lag, heb ik hem gekocht. Ik heb hem natuurlijk geprobeerd en vandaag vertel ik je over mijn ervaring.

Brow Marker

IMG 6857 1440x1009 - Essence Brow Marker

De verpakking is natuurlijk wat me aantrok in dit product, het is een bruine markeerstift. Meer kan ik er niet van maken, maar dit verwacht je niet in een make-upproduct, en dat maakt het juist zo leuk. Ik heb logischerwijs gekozen voor de kleur 10 Blondie, want ik ben blond. De ingrediënten staan niet op de stift vermeld, ik heb ze opgezocht via de website. Er staat wel op dat het product semi-permanent is, het blijft dus langer op je huid zitten. Even slikken, want als de kleur niks is, dan zit ik er wel even aan vast.

Ingrediënten

IMG 6863 1440x1047 - Essence Brow Marker

AQUA (WATER), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, POLYURETHANE-35, POLYGLYCERYL-2 CAPRATE, METHYLPROPANEDIOL, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, PANTHENOL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TRI-C12-13 ALKYL CITRATE, CAPRYLYL GLYCOL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, PHENYLPROPANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, LAURETH-21, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, SODIUM DEHYDROACETATE, CI 16035 (RED 40), CI 19140 (YELLOW 5), CI 42090 (BLUE 1), CI 61570 (GREEN 5), CI 77266 (BLACK 2) (NANO)

Gebruik

IMG 6868 1440x1109 - Essence Brow Marker

Je kan je misschien voorstellen dat je gewoon je wenkbrauwen inkleurt met een stift. Het voelt een beetje als een potlood, maar dan veel natter. Het is heel anders dan de andere producten die ik gebruik voor mijn wenkbrauwen. Ik schrik me een ongeluk van de kleur, maar dat kun je hieronder zien. Het is relatief eenvoudig om je wenkbrauwen op deze manier in te vullen, het is wat lastiger om secuur te werken. Met het puntje is het wel mogelijk om streepjes te zetten, maar omdat het product zo vloeibaar is, loopt het een beetje uit. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan is de stift niet moeilijk om te gebruiken.

Mijn ervaring

IMG 6722 1440x507 - Essence Brow Marker IMG 6724 1440x490 - Essence Brow Marker

Hoe is dit blond?! Op de bovenste foto zie je mijn wenkbrauwen in hun natuurlijke vorm en kleur (meer gebrek aan kleur) en onder zie je ze met de Essence Brow Marker. Mijn haar is asblond, en deze kleur is veel te rood en te donker voor mij. Het is een probleem waar ik vaak tegenaan loop, wenkbrauwproducten van budgetmerken zijn vaak gewoon veel te warm en rood van kleur. Ik vind dit voor mij gewoon echt niet mooi, en ik kan me ook niet echt voorstellen dat anderen hier wel blij mee zijn. Het ziet er meer uit alsof ik ze in de verf heb gezet, en dat blijkt ook wel als ik het probeer te verwijderen. Het kwam gelukkig wel van mijn huid af, maar de haartjes bleven wat donkerder. Dat vond ik het enige fijne aan de stift, dat mijn wenkbrauwen iets donkerder bleven, en dat effect bleef ook wel een dag of drie aanwezig.

Conclusie

Leuke poging, maar ik vind het geen succesnummer. Ik krijg het niet voor elkaar om er een natuurlijke look mee te creëren, en de kleur is echt niet geschikt voor het type koele blondine. Jammer, maar helaas, ik ga heb niet meer gebruiken. Wel een topscore voor de uitvoering, ik vind de stiftvorm echt geweldig. Ze mogen absoluut vaker met dit soort producten komen!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Essence Brow Marker is verkrijgbaar in twee kleuren, 10 Blondie en 20 Brownie. Je kunt ze kopen bij Trekpleister en Kruidvat. Ze kosten €2,99 per stuk.

pinit fg en rect red 28 - Essence Brow Marker

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: