Essence Fresh & Fit Foundation

In september liet ik je een shoplog zien met veel Essence producten. Daar zat ook een Fresh & Fit foundation bij. Ik weet niet wat me bezielt om het telkens weer te proberen, want ik vind bij de budgetmerken eigenlijk nooit een kleur die bij mijn huid past. Maar met een naam als Fresh Ivory moest het wel kunnen, toch?

Fresh & Fit

IMG 7277 1440x916 - Essence Fresh & Fit Foundation

De Fresh & Fit collectie van Essence bestaat uit een foundation en een primer. De primer heb ik maar laten liggen, want ik was een beetje bang voor teveel glow. Fresh & Fit belooft een wake up-effect. Essence belooft met deze producten een frisse uitstraling en een gezonde gloed, zonder maskereffect. De foundation is helaas maar in 4 hele lichte kleuren verkrijgbaar. De verpakking is, verrassend genoeg, van glas, iets dat je niet veel ziet in de budgetwereld. Het product voelt daardoor wat zwaarder en degelijker aan, je krijgt 30 ml in een pompflacon.

Ingrediënten

IMG 7281 1440x942 - Essence Fresh & Fit Foundation

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ISODODECANE, ALCOHOL DENAT., TALC, PROPYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, TAPIOCA STARCH, NIACINAMIDE, SODIUM CHLORIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT WATER, CERA ALBA (BEESWAX), DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, MICA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Swatch tijd!

De foundation zou een medium tot hoge dekking moeten geven, en dat klopt redelijk. Bij de swatch kun je zien dat het product een groot deel van de roodheid laat verdwijnen. Voor iets dat Fresh Ivory heet, vind ik hem trouwens erg geel. Ivory zou wat bleker moeten zijn in mijn optiek, maar goed. De substantie is redelijk dik en crèmig.

Gebruik

Hierboven kun je zien wat de foundation voor mijn huid doet. Hallo rood hoofd, gelijk bij het aanbrengen is de ergste roodheid verdwenen, maar zie je het nog wel een klein beetje. Hier vind ik hem ook redelijk geel, misschien iets te geel voor mijn huid. Op de derde foto zit alle make-up erop. Ik heb afgepoederd met een CC-poeder, ook van Essence. Dat lijkt de geelheid weer wat te verminderen en mijn poriën zijn ook nog eens minder zichtbaar.

Om het product aan te brengen, deed ik twee pompjes op de achterkant van mijn hand. Vervolgens bracht ik het product aan met een kwast van Real Techniques. Daarna gebruikte ik een poeder om te matteren en fixing spray om het af te maken (en daarom doe ik dit dus niet iedere dag, het blijft een langdurig klusje, maar wel leuk!) De Fresh & Fit foundation is fijn om mee te werken.

Is het wat?

Voor mij is de dekking prima, maar mensen die echt een volledige dekking willen, kunnen beter gaan voor een andere foundation. Ik heb op mijn wangen een beetje opgebouwd, maar je blijft toch wel wat roodheid zien. Je kunt niet eindeloos op blijven bouwen, dan krijg je toch echt een pancake-effect en dat wil niemand. In de loop van de dag blijft hij ook mooi zitten, hij slijt gelijkmatig, dus onopvallend.

In de loop van de dag lijkt het product iets te oxideren en wordt het wat donkerder van kleur. Naar mijn idee is dit minimaal en als je een goede match hebt qua kleur, zul je er geen last van hebben. De kleur was voor mij niet helemaal perfect en dan valt het wel wat op. Ik vind het aantal beschikbare kleuren belachelijk weinig en je moet echt mazzel hebben om hier een match te vinden. Dus ja, ik kan hem aanraden, maar alleen als je de perfecte kleur te pakken hebt. Zeker voor de prijs is het een prima foundation.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Essence Fresh & Fit Foundation is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, en nu ook bij 40 filialen van Etos. Een flacon van 30 ml kost €4,99.

pinit fg en rect red 28 - Essence Fresh & Fit Foundation

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: