7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Vandaag is het dierendag! In plaats van je beestje te verwennen met een snack (mag ook natuurlijk) geef ik je tips om je band met hem te versterken op deze dag. Als je van je huisdier houdt, dan zorg je natuurlijk het hele jaar door goed voor hem, maar een beetje extra verwennen mag best. De tips die ik geef zijn voornamelijk geschikt voor honden en katten.

IMG 6944 1440x960 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Nr. 1. Geef hem je onverdeelde aandacht

In het dagelijks leven zijn we altijd maar druk. Soms schiet aandacht voor je dieren er een beetje bij in. Je geeft ze wel een snelle knuffel, maar echt aandacht geven… Vandaag zou je hem eens een goede, langdurige knuffelsessie kunnen geven. Trek hem bij je op schoot en aai en knuffel hem tot hij tevreden in slaap valt.

Nr. 2. Maak een lange wandeling

Deze doe je waarschijnlijk alleen met je hond, dus ga naar een mooi natuurgebied en laat hem heerlijk een paar uur rennen. Het is ook de perfecte kans om eens goed met hem te trainen. Het samen bezig zijn is goed voor allebei.

IMG 6948 1440x960 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Nr. 3. Borstel hem helemaal uit

Als je een langharige kat hebt, of een hond die veel onderhoud nodig heeft, dan doe je dit waarschijnlijk al regelmatig. Wij hebben een hond die voldoende heeft aan een maandelijkse borstelbeurt. Als je beestje het fijn vindt, dan is een kamsessie ook een goed idee. Hier gaan de katten er helemaal voor liggen, het voelt echt als verwennerij voor ze.

Nr. 4. Koop een mooie mand

Alle bovenstaande tips waren helemaal gratis, deze tip kun je zo duur maken als je zelf wil. Onze hond is een poolhond, en je doet hem geen plezier met een mand of kussen, hij gaat er naast liggen. Pas als het vriest wil hij misschien even een beetje warmte. De katten vinden een mandje wel heerlijk, hoe kleiner hoe beter. Als ze zich maar geborgen voelen.

37836 PLA Katzenhaeuschen Prince FG 231125 02 3 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Deze van Zooplus vind ik echt geweldig. Hij is niet alleen geschikt voor katten, kleine hondjes vinden dit volgens mij ook geweldig. Je kunt er twee kussens in kwijt.

74062 pla ferplast love donuts hs 02 2 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Als mijn hond het fijn zou vinden, zou ik met liefde het bovenstaande kussen kopen, lekker hysterisch en anders dan anders! Ook deze is verkrijgbaar bij Zooplus.

Nr. 5. Laat een APK doen bij de dierenarts

Een gezond dier is een gelukkig dier. Schiet de jaarlijkse controle er weleens bij in? Dan is dit het moment om een afspraak met de dierenarts te plannen. Even nakijken of het goed gaat met je hond/kat en alle inentingen laten updaten.

Ik heb mazzel, mijn dieren zijn bijna allemaal gek op de dierenarts, alleen Lexie de Siamees vindt het niet gezellig. Wij hebben binnenkatten en laten onze katten niet inenten, en we gaan dus eigenlijk alleen als er iets mis is. De katten zijn al minstens 7 jaar niet naar de dierenarts geweest (even afkloppen). Met de hond gaan we voor de jaarlijkse APK en inentingen, daarnaast heeft hij soms een hotspot waarvoor ik iets moet ophalen om hem te behandelen. Verder hebben we gelukkig hele gezonde dieren.

Nr. 6. Maak mooie foto’s

Doe eens een mooie fotoshoot met je huisdier. Of je nou zelf mooie foto’s maakt, of je laat het door iemand anders doen, een mooie foto van je dier is goud waard. Het is een eeuwigdurende herinnering waar je nog jaren op terug kunt kijken. Het is een leuke manier om met je huisdier bezig te zijn, waar je nog lang iets aan hebt. Als je een kindje krijgt, leg je vaak alles vast, waarom niet van je huisdier?

Nr. 7. Doe een donatie aan een goed dierendoel

Heb je geen huisdieren? Of heb je het meest verwende dier op deze planeet? Als je een beetje geld overhebt, kun je heel veel dieren een beter leven geven door een donatie te doen aan een goed doel dat zich inzet voor het welzijn van dieren. Denk aan het WNF of de Dierenbescherming, of je kiest voor een donatie aan het plaatselijke asiel. Alle kleine beetjes helpen.

IMG 6968 1440x955 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en dat jij (en je dieren) een hele fijne dierendag beleven!

pinit fg en rect red 28 - 7 tips om je hond of kat extra te verwennen op dierendag!

Share:

1 Reactie

  1. Anna Waldherr
    31 juli 2018 / 17:27

    Fun ideas…especially since pets are really part of the family. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: