Kiko Milano Fall 2.0 Foundation

Tja, wat zal ik eens zeggen… Ik heb weer eens een foundation gekocht. Op de één of andere manier heb ik er een zwak voor. En het is echt een uitdaging om een goede kleur te vinden, helemaal via een webshop. Dit keer probeerde ik het weer eens met Kiko. Ik ging voor de Kiko Milano Fall 2.0 Foundation in de kleur 20 Cool Rose.

Fall 2.0

IMG 7559 1440x1083 - Kiko Milano Fall 2.0 Foundation IMG 7563 1440x1125 - Kiko Milano Fall 2.0 Foundation IMG 7567 1440x1015 - Kiko Milano Fall 2.0 Foundation

Ik zag deze foundation op de website en hij kwam heel chic over. Het had een bepaalde aantrekkingskracht, door de donkerblauwe verpakking, maar ook door de manier waarop de foundation zelf verpakt zat. Hij zit namelijk in een glazen potje, en je krijgt er een kwast bij, en die zag er ook nog een goed uit. De Fall 2.0 foundation is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren, van licht tot behoorlijk donker.

Ingrediënten

IMG 7572 1440x634 - Kiko Milano Fall 2.0 Foundation

Ok, deze foundation zit vol met siliconen, een hele groep mensen valt nu af, sorry! Verder zie ik water, talc en kleurstof. Ik kan er niet veel op aanmerken, er zit niets in waar ik bezwaar tegen heb. De producten van Kiko zijn in principe ook dierproefvrij, maar ze gebruiken niet het bekende konijntje om dat feit aan te tonen. Om die afbeelding te gebruiken, moet je als bedrijf namelijk ingeschreven staan bij de LAV en een jaarlijks bedrag betalen. Kiko kiest ervoor hun geld aan andere zaken te besteden, zoals het verbeteren en vernieuwen van hun producten.

Gebruik

Hierboven zie je voor en na, een flink verschil denk ik zo. Toen ik het potje voor de eerste keer openmaakte, was de foundation een stuk vloeibaarder dan ik had gedacht. Je hebt van die mousses van Maybelline, ik had meer zo’n structuur verwacht. Dit had ook in een pompje gekund. Het is wat dikker dan de andere foundations die ik heb, maar dus nog steeds behoorlijk vloeibaar. In tegenstelling tot bijna alle andere bijgeleverde kwasten die ik ooit heb gekregen, is deze kwast gewoon echt fijn. Ik gebruik hem graag, hij is lekker stevig en voelt kwalitatief heel goed aan. Het lukt me goed om de foundation streepvrij aan te brengen.

De Fall 2.0 is mediumdekkend, maar kan nog een beetje opgebouwd worden. Ik gebruik op mijn neus, appeltjes van mijn wangen en kin altijd een beetje extra en dat kan met deze foundation prima. Ik ervaar helemaal geen maskereffect, ik zie gewoon een egale, mooie huid.

Is het wat?

Ja! Ik ben enthousiast. Mijn huid is heel rood en deze foundation maakt de boel echt heel mooi egaal zonder een pancake-effect. Ik hoef hem niet eens af te poederen, het ziet er gewoon mooi uit. De laatste tijd is mijn routine dan ook heel wat ingekort. Ik gebruik een primer, foundation, wenkbrauwproduct, mascara, blush en een lippenbalsem met een kleurtje. Dit product heeft een mooie, natuurlijke finish, die de hele dag mooi blijft zitten. Het haalt de ergste roodheid weg, maar ziet er niet “nep” uit.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kiko Milano Fall 2.0 Foundation is alleen verkrijgbaar bij Kiko, in de fysieke winkels en online. De reguliere prijs is €19,95 voor 25 ml, maar ik betaalde €15,95 door de 20% korting-actie die nu ook nog geldt!

pinit fg en rect red 28 - Kiko Milano Fall 2.0 Foundation

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: