Rollercoaster Tycoon Classic voor Android

Ik was 13 jaar toen de eerste RollerCoaster Tycoon (of RCT) uitkwam, ik ben echt opgegroeid met dit spel. Achteraf gezien was ik toen eigenlijk al een gamer, en dat is nooit meer over gegaan. Er zijn heel wat uren in dit spel gestopt, met als grootste ergernis, het lange wachten tot je weer geld had om je park uit te breiden. Ik heb dit spel bijna net zoveel gespeeld als The Sims.

RollerCoaster Tycoon Classic

Vorige week stuurde mijn man mij een persbericht waarin stond dat RollerCoaster Tycoon Classic (een combinatie van deel 1 en 2) werd uitgebracht voor de Mac. Ik was meteen enthousiast en ging meteen naar Steam om het spel te kopen. Voor iedere aanschaf die ik doe, kijk ik naar de reviews, en die waren niet mals voor dit spel. Van computers die oververhit raakten, tot slechte spelprestaties. Daar heb ik dus maar vanaf gezien. Ik heb ervoor gekozen om het spel te downloaden in de Google PlayStore, voor mijn tablet.

Oud spel, nieuw jasje

In RollerCoaster Tycoon Classic krijg je alles uit RCT 1 en 2, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Voor wie het spel nog niet kent, het bestaat uit verschillende scenario’s met elk een eigen doel dat je moet behalen. Meestal heb je een paar jaar de tijd, soms moet je een financieel doel halen en heb je daar onbeperkt de tijd voor. Alle oude kaart uit deel 1 en 2 zitten in dit spel, opgedeeld in groepen van elk 9 parken. Een paar parken zijn beschikbaar, en bij ieder doel dat je haalt speel je een nieuwe kaart vrij. En de beste nieuwe feature is wat mij betreft het versnellen van de tijd. Je hoeft niet meer uren te wachten, als je even niets te doen hebt, zet je de klok gewoon wat sneller.

Veel uitdaging

Er zijn 10 Groups om vrij te spelen, dat zijn in totaal 90 pretparken om te bouwen. In sommige parken moeten je gasten een entreeprijs voor het park betalen en zijn de attracties gratis, en in sommige parken is het precies andersom. Door middel van onderzoek kun je nieuwe attracties vrijspelen, waarmee je je park kunt uitbreiden. De moeilijkheidsfactor zit hem vaak in de omgeving. Op een bergachtige kaart is het een stuk lastiger spelen dan op een egale zandvlakte. Met behulp van geldleningen kun je je park sneller uitbreiden.

Mijn strategie

Na 18 jaar af en aan spelen, durf ik wel te stellen dat ik een ervaringsdeskundige ben. Ik speel meestal op dezelfde manier. Zodra ik een kaart heb geopend sluit ik het park en verwijder ik alle huidige attracties (ik vind het het fijnst om met een leeg park te beginnen) zodat ik wat geld heb om nieuwe attracties te bouwen. Dan zet ik een goedkope achtbaan neer, met hoge stats, zodat ik een flinke toegangsprijs kan vragen. Vervolgens zet ik er een paar spannende attracties en een draaimolen omheen en open ik het park weer. Het belangrijkste is, dat je je park schoon en netjes houdt, gebruik dus je schoonmakers en geef ze een raster om in te werken. Neem ook minimaal twee monteurs aan om je attracties heel te houden. Ik vind het heerlijk om met de layout van een park te spelen en zoveel mogelijk attracties te bouwen op een kleine kaart.

Hij loopt trouwens als een zonnetje op mijn Samsung S2 tablet. Vrijwel geen laadtijd en ik krijg precies hetzelfde spel als ik vroeger gewend was. Heerlijk om even te spelen in het OV of als je ergens zit te wachten. Ik speel het meestal onderuitgezakt op de bank.

Ook proberen?

RollerCoaster Tycoon Classic is verkrijgbaar in de Google PlayStore en kost €5,99. Het spel is ook beschikbaar in de AppStore van Apple en via Steam voor op de PC en Mac (hier kost het spel €19,99).

pinit fg en rect red 28 - Rollercoaster Tycoon Classic voor Android

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge