Snack Time! Delicata nieuwe smaken

Albert Heijn heeft hun chocolade-assortiment compleet vernieuwd, ze hebben nieuwe verpakkingen gekregen en de ingrediënten zijn wat verandert. Zo was de pure chocolade met zeezout eerder niet vegan, maar nu wel! Naast de smaken die je al kende zijn er ook verschillende nieuwe smaken toegevoegd aan de collectie van Delicata. In deze blogpost laat ik je er twee zien!

Stroopwafel en Karamel Zoete Popcorn

IMG 6891 1440x1348 - Snack Time! Delicata nieuwe smaken

Ik ben geen fan van noten in mijn chocolade (uitgezonderd pindarotsje!), dus ik kocht de smaken Stroopwafel (hoe Hollands wil je het hebben?) en Karamel Zoete Popcorn. Jaren geleden heb ik al eens popcorn met chocola gegeten, dus ik weet dat die combinatie prima kan, ik was vooral nieuwsgierig naar de combi stroopwafel met chocola. De verpakkingen zijn heel vrolijk, en zien er moderner uit dan eerst, wat mij betreft een vooruitgang. Ze springen er echt uit in het schap, goede marketing Appie!

De reep zelf is ook anders dan voorheen, deze repen zien er eigenlijk net zo uit als de verpakking, ze doen me denken aan de repen van Tony Chocolonely. Deze repen hebben wel gelijke stukjes, op het Delicata-stuk na. Ik ben vergeten om een foto te maken van de eigenlijke reep, daar dacht ik pas aan toen er een paar stukken af waren. Ik had ook niet verwacht dat de reep er bijzonder uit zou zien. Ook dit vind ik een leuke verbetering.

Ingrediënten

Hierboven zie je de ingrediëntenlijst. Er lijkt niets bijzonders in te zitten, geen onnodige ingrediënten. Ze bevatten allebei 530 kcal per 100 gram, veel, maar dat is natuurlijk logisch, we hebben het over melkchocolade, daar gaat niemand slanker van worden. Ik hou het daarom braaf op 1 klein stukje per dag (soms, als ik mezelf zielig vind is het wat meer).

Zijn ze lekker?

IMG 6903 1440x937 - Snack Time! Delicata nieuwe smaken

Laten we beginnen met de Stroopwafel, deze reep smaakt naar melkchocolade met stukjes koek. Af en toe kom ik een stukje fudge tegen, wat dan de vulling van de stroopwafel moet voorstellen. Ik haal er niet echt stroopwafelsmaak uit, maar hij is wel erg lekker. De extra brosheid en smaak die de koek geeft, kan ik wel waarderen.

Dan de Karamel Zoete Popcorn. Ik was heel benieuwd hoe ze dit hadden uitgevoerd. Je krijgt niet echt popcorn in de reep, maar geroosterde maïs. In de reep zie je dus kleine bobbeltjes maïskorrels zitten, geen witte popcorn. Het smaakt wel naar popcorn met chocolade met af en toe een zoet stukje karamel.

Het antwoord op de vraag is, wat mij betreft, een volmondig ja. Ik denk dat Delicata met deze repen zeker de concurrentie aan kan gaan met de duurdere merken. Het zijn lekkere en originele smaken, die een breed publiek zullen aanspreken. Ik vind het ook top dat ze de samenstelling van sommige repen hebben aangepast zodat vegans het ook kunnen eten. Een dikke 10 van mij!

Prijs en verkrijgbaarheid

Delicata Melk Stroopwafel en Delicata Melk Zoete Popcorn Karamel kosten allebei €2,29 en ze zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Delicata nieuwe smaken

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: