Snack Time! Oud Hollandse Kaneelstokjes

Dit weekend heb ik mijn man op pad gestuurd om een snack te kopen voor Snack Time! Hij kwam thuis met kaneelstokjes. Ik hou van kaneel, ik drink momenteel veel appel met kaneelthee, en ik gooi standaard kaneel in mijn warme chocolademelk. Dit snoepje daarentegen, trekt me helemaal niet. Ik had dit nooit zelf uitgezocht. En dat is leuk, want zo proef ik eens wat anders.

Kaneelstokjes

IMG 7049 1440x1069 - Snack Time! Oud Hollandse Kaneelstokjes

Jumbo belooft een nostalgische smaak met deze snoepjes. De snoepjes zien eruit als stukjes bruin krijt en ze ruiken intens naar kaneel. De geur is heerlijk, ik zou ze zo op een schaaltje op tafel kunnen zetten om de woonkamer lekker te laten ruiken. De grote vraag is natuurlijk of ze ook lekker smaken.

Ingrediënten

IMG 7050 1440x655 - Snack Time! Oud Hollandse Kaneelstokjes

Simpel gezegd bestaat dit snoepje uit suiker en een beetje kaneelpoeder. Als je de voedingswaarde bekijkt, zie je dat 100 gram kaneelstokjes 90 gram suiker bevat, 90% suiker dus. Laat het glazuur maar vast van je tanden springen.

Is het lekker?

Mijn man mag morgen het zakje meenemen naar zijn werk. Dit is niet aan mij besteed. Ik wist het eigenlijk al na het eerste snoepje, maar ik heb nog een tweede geprobeerd om het een eerlijke kans te geven. Mierzoete suikersmurrie met een vleugje kaneel. Het ruikt veel sterker naar kaneel dan dat het smaakt.

Als je het snoepje in je mond stopt, voelt het een beetje stroef, door de kaneelpoeder. Wanneer je het doorbijt, krijg je een mierzoete suikersmaak in je mond, een beetje vergelijkbaar met de smaak van suikerspin (vind ik ook niet lekker). De structuur is ook heel apart, mijn man beschrijft het als een zachte zuurstok zoals je die op de kermis zou kopen. Ik vind het een beetje lijken op schuimblokken (ook al zo zoet).

Van mij hoeft dit dus niet, maar mijn man vindt ze lekker. Het is zo te zien wel vegan, dat is dan wel weer goed nieuws (ik twijfel een beetje over de E150c).

Prijs en verkrijgbaarheid

De Oud Hollandse Kaneelstokjes zijn alleen verkrijgbaar bij Jumbo en een zakje van 200 gram kost €1,82.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Oud Hollandse Kaneelstokjes

Share:

1 Reactie

  1. 11 oktober 2017 / 02:22

    Love kaneel ook! Kaneelstokjes vind ik ook heerlijk! Wel lang geleden ik het op heb! Mijn zelfgemaakte kaneel likeur deed me ook denken aan kaneelstokjes. Het was dan ook puur suiker met kaneel en alcohol.
    Laura schreef onlangs…MUA Undress Your Skin Shimmer HighlighterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge