Snack Time! Pickwick One Two Tea

De laatste tijd ben ik steeds meer thee gaan drinken. Geen idee hoezo en waarom, misschien heeft het iets met het weer te maken, ik heb in ieder geval de smaak te pakken gekregen. Het liefst drink ik thee met een fruitsmaakje en dan bij voorkeur appel, die is helaas alleen moeilijk verkrijgbaar. Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag in de reacties! Vandaag bespreek ik de kinderthee van Pickwick, de One Two Tea in de smaken appel, banaan en perzik.

One Two Tea

IMG 7517 1440x1139 - Snack Time! Pickwick One Two Tea

Pickwick heeft deze thee speciaal gemaakt voor kinderen, een zoete, milde thee zonder suiker en cafeïne. Hij is verkrijgbaar in drie smaken, die ik vorige week allemaal in mijn mandje gooide. Ik was op zoek naar een thee met appelsmaak zonder toevoegingen als vanille. Deze thee kun je je kinderen zonder schuldgevoel geven, althans, dat zegt Pickwick. De thee werd in november 2016 geïntroduceerd op het Nationale Schoolontbijt.

Ingrediënten

Laten we maar gelijk beginnen met de ingrediënten. Wat me ten eerste opvalt is de belachelijk lage hoeveelheid fruit in de thee. Daarnaast zit er in de Perzik- en Appelvariant zoethout, en is het niet de bedoeling dat je kinderen meer dan twee koppen per dag drinken. Tot zover kindvriendelijk dus. Ik kan ook niet zoveel met de kreet 100% natuurlijk. Arsenicum is ook 100% natuurlijk en dat stop ik ook niet in mijn mond. Nee, van de ingrediëntenlijst ben ik niet onder de indruk.

Is het wat?

IMG 7523 1440x1391 - Snack Time! Pickwick One Two Tea

Als we even de ingrediënten buiten beschouwing laten, en alleen afgaan op smaak, is het dan wat? Ook op dit vlak ben ik niet overtuigd. Mijn kinderen vonden het niet lekker, maar dat zijn sowieso geen theedrinkers. Zelf vond ik de andere ingrediënten te veel overheersen. De bananenthee smaakt naar rooibos en venkel en in de verte een beetje banaan. De perzik en appel hebben allebei een overheersende zoethout smaak, en laat ik dat nu niet heel erg lekker vinden. Het is niet vies, maar het is ook absoluut niet wat ik ervan had verwacht. Ze zijn lekker genoeg om de doosjes op te maken, maar ik koop ze niet nog een keer.

Prijs en verkrijgbaarheid

Pickwick One Two Tea is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en Plus. Een doosje met 10 zakjes kost €0,99.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Pickwick One Two Tea

Share:

2 Reacties

 1. 25 oktober 2017 / 09:25

  Zonde dat je ze niet zo lekker vindt smaken! Ik ken de ‘normale’ appel thee helemaal niet, maar dat is waarschijnlijk de reden dat ze zo lasting te verkrijgen zijn. 😉 Hopelijk kun je ergens nog een boel pickwick appel thee vinden. <3 Ik hou zelf erg van de kruidige theesmaken, zoals herfststorm, winter glow en rooibos, maar ook groene thee enzo. Ik drink echt teveel thee haha. Xx

  • Annika
   Auteur
   25 oktober 2017 / 10:28

   Ik had laatst ergens een afspraak en daar hadden ze appelthee, van Pickwick, maar die is helaas nergens meer verkrijgbaar want ik vond hem erg lekker. Ik heb dan weer niks met kruidig, en ik drink ook maximaal twee koppen per dag. Da’s ook het leuke aan thee, vind ik, al die verschillende smaken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: