The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Een poosje geleden plaatste ik een bestelling bij The Body Shop, ik had twee dingen in mijn mandje gestopt die ik graag wilde proberen. Het eerste product heb je waarschijnlijk al gezien, dat was het Vitamin E masker, waar ik heel blij mee ben. Het andere product is de Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub, deze laat ik je vandaag zien.

Cleansing Hair Scrub

IMG 6304 1440x946 - The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Ik had nog nooit gehoord van een scrub voor je haar. Toen ik dit potje zag, was ik dan ook gelijk gefascineerd. Als ik het goed begrijp, is het een shampoo met scrubzout. Het idee dat ik daarbij krijg, is dat je hoofdhuid hierdoor heel schoon wordt, want als je scrubt, verwijder je dode huidcellen en word je huid zachter. Dat kan ik wel gebruiken, met mijn ontzettend hormonale huid nu, mijn hoofd voelt als een olievlek.

Ingrediënten

IMG 6308 1440x869 - The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Sodium Chloride, Sodium Laureth Sulfate, Aqua/Water/Eau, Butylene Glycol, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Caprylyl Glycol, Menthol, Mel/Honey/Miel, Linalool, Limonene, Citric Acid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1.

Gebruik

IMG 6313 1440x640 - The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Voor het eerste gebruik moet je de inhoud goed mengen, het bestaat namelijk uit twee lagen. De onderste laag bestaat uit grove korrels zout, de bovenste laag is een dikke shampoo. Het mengen op zich is al erg ontspannend, ik ben ook gek op spelen met slime. Voor een wasbeurt heb je een hoeveelheid nodig die past op een theelepel. Ik laat het altijd een beetje schuimen met wat water voor ik het inmasseer op mijn hoofdhuid. Naast scrubzout zit er honing en menthol in, dus je hoofd voelt gelijk heel fris aan. De honing zorgt voor zachtheid. Iedere keer dat ik mijn haar was met deze scrub, voelt mijn haar echt “piepend” schoon. Zo schoon, dat ik echt een conditioner nodig heb om geen kurkdroog haar te hebben.

Is het wat?

IMG 6324 1440x1061 - The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

De shampoo ruikt heerlijk fris, en zoals ik al zei, mijn haar wordt er ook echt heel erg schoon van. Je kunt niet zonder een conditioner bij dit product, je staat dus wat langer onder de douche. Ik heb jarenlang geen conditioner gebruikt, omdat ik heel erg vet haar had. Sinds ik het af en toe verf is het wat droger geworden, maar door het stoppen met anticonceptie is het weer heel vet geworden. Heel erg wisselend dus. Maar zelfs nu mijn haar heel snel vet wordt, heb ik bij deze scrubshampoo een conditioner nodig om het weer een beetje zacht te maken.

Voor mijn gevoel is dit dus een behoorlijk heftig product. Ik denk dat dat komt door het scrubzout, want mijn hoofdhuid voelt wel heel zacht, ik heb na het douchen ook geen jeuk op mijn hoofd. Ik wissel deze shampoo af met wat mildere shampoo’s, dus ik gebruik hem ongeveer 1 keer in de week. Als ik het bij die ene keer hou, vind ik hem echt heel fijn. In het begin gebruikte ik hem 3 keer per week, dat is voor mij teveel, dan wordt mijn haar gewoon echt droog.

Prijs en verkrijgbaarheid

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub is natuurlijk alleen te koop bij The Body Shop. Voor een pot met 240 ml betaal je €18,-. Prijzig, maar wel heel zuinig in gebruik.

pinit fg en rect red 28 - The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub

Share:

1 Reactie

  1. 5 oktober 2017 / 14:48

    Ziet er goed uit! Ik heb nog nooit een shampoo van TBS gebruikt maar ben wel benieuwd nu.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: