Voor Anne Faber, ook al kende ik je niet…

Vandaag is het allemaal even anders. Ik heb al twee weken een knoop in mijn buik en voel nu verdriet voor een vrouw die ik helemaal niet heb gekend. Ik sta stil bij het verdriet dat de ouders van Anne Faber nu moeten voelen. Kort heb ik getwijfeld of dit wel op mijn blog past, maar ik kan hier niet zomaar aan voorbij gaan.

Voor Anne

mike labrum 151765 1440x960 - Voor Anne Faber, ook al kende ik je niet...

Photo by Mike Labrum on Unsplash

Normaal gesproken is dit mijn wekelijkse maskerblog, deze week sla ik hem even over. Ik wil vandaag even stilstaan bij het drama dat gisteren tot een rampzalig einde is gekomen. Ik brand vandaag een kaarsje voor Anne Faber en haar nabestaanden. Dit zal het verdriet niet minder maken, maar hopelijk vinden haar familie en vrienden troost in het feit dat heel Nederland met ze meeleeft.

We hadden allemaal gehoopt op een beter einde, helaas mocht het niet zo zijn. Wat er precies gebeurd is, weten we op dit moment nog niet. Wat zal ze bang zijn geweest, en ik hoop zo dat dit monster nooit meer in vrijheid zal leven. Dit had nooit mogen gebeuren.

Monster

Wat zullen de twee eerdere slachtoffers van dit verschrikkelijke monster opgelucht ademhalen, hij zit gelukkig weer vast. Wat leven we toch in een vreemd land, waarin daders mogen reïntegreren in de samenleving, en de slachtoffers nooit meer helemaal vrij kunnen zijn. Waar vrouwen nog steeds niet veilig over straat kunnen, terwijl we verder zo modern zijn. Ik ben boos en verdrietig tegelijk. Ik voel me machteloos, omdat ik er niets aan kan veranderen.

Rust zacht, lieve Anne, meer kan ik je niet bieden, ik hoop dat je niet hebt hoeven lijden, al vrees ik het ergste.

Rust zacht…

pinit fg en rect red 28 - Voor Anne Faber, ook al kende ik je niet...

Share:

4 Reacties

  1. 13 oktober 2017 / 19:07

    Wat goed dat je deze blog post! Alle steun is goed voor de familie, en zeker goed om er even bij stil te staan, ook al ken je (en ik ook) haar niet.. Ik steek vanavond ook een kaarsje aan.

  2. 17 oktober 2017 / 10:02

    Mooi geschreven en wat fijn dat je dit deelt. Heel mooi. Inderdaad dat we zo ver ontwikkeld / modern zijn in ons doen en laten, maar dat we blijkbaar nog steeds niet veilig over straat kunnen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   8
0   8
0   11

Translate:

%d bloggers liken dit: