Vrijdag Maskerdag: Etos Cleansing Chocolate Mud Mask

Tijd voor chocola! Ik kan me herinneren dat ik ooit (begin dit jaar) ook al een chocolademasker heb gedaan, maar die was van Kruidvat. Dit keer probeer ik er eentje van Etos, het Cleansing Chocolate Mud Mask.

Chocolate Mud Mask

IMG 7607 1440x1000 - Vrijdag Maskerdag: Etos Cleansing Chocolate Mud Mask

In de verpakking zit 15 ml product, dat is meer dan genoeg voor een masker, sterker nog, je zou er gerust twee keer mee kunnen doen. Alleen jammer dat het uitdroogt als je hem eenmaal hebt geopend. Ik zou hem dus doen met een partner of vriend(in), het is echt zonde om, zoals ik, de hele inhoud in één keer op je gezicht te smeren. Het masker belooft te zorgen voor een diep gereinigde en gehydrateerd huid door het gebruik van onder andere cacaoboter en sheaboter.

Ingrediënten

IMG 7555 - Vrijdag Maskerdag: Etos Cleansing Chocolate Mud Mask

De cacaoboter staat mooi hoog op de lijst, de sheaboter iets lager. Daarnaast zit er ook nog zeezout en vanille in. Ik geloof niet dat er iets twijfelachtigs in zit, in ieder geval niet van mijn “te vermijden” lijst.

Gebruik

IMG 7556 1440x2274 - Vrijdag Maskerdag: Etos Cleansing Chocolate Mud Mask

Je brengt het masker aan met je handen, of met een kwast, dan laat je het 10-15 inwerken. Tenslotte spoel je het er weer af met lauwwarm water. Het masker is heel dik en romig en ruikt sterk naar chocolade. Zoals ik eerder als zei, is het meer dan genoeg om twee keer van te kunnen doen, maar dat moet dan wel gelijk.

Is het wat?

Op de verpakking staat “Test vóór gebruik op huidirritatie” en soms is dat ook echt handig om te doen. Ik doe dat nooit, want ik heb niet zo’n gevoelige huid. Het gebeurt echt maar zelden dat ik ergens een reactie op krijg. Helaas is dit masker zo’n product waarop mijn huid reageert, en ik heb geen idee door welk ingrediënt het komt. Eigen schuld, dikke bult. Gelukkig is het geen heel groot drama, alleen twee kriebelende wangen met een paar irritatiebultjes. Ik overleef het wel.

Ondanks mijn ervaring, vind ik het een heel fijn masker. Het ruikt heel erg lekker (als je van chocolade houdt tenminste) en het voelt door de zachte, dikke textuur heel luxe en verzorgend aan. Als je er tegen kunt, dan geeft dit masker je echt een gladde en zachte huid. Het voelt ook heel schoon aan. Ik zou hem dus zeker aanraden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Etos Cleansing Chocolate Mud Mask is alleen verkrijgbaar bij Etos en kost €0,99.

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: Etos Cleansing Chocolate Mud Mask

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: