Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Vandaag heb ik een rare voor je. Toen ik een poosje geleden bij de Action was, zag ik dit Hydrogel Lip Mask liggen. Een masker voor je lippen dus, nog nooit eerder gezien, dus dat moest ik natuurlijk proberen. Hij kwam thuis in de maskerbak terecht en deze week trok mijn zoon hem eruit voor mij om deze week te proberen voor Maskerdag.

Hydrogel Lip Mask

IMG 6972 1440x940 - Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Dit lip masker belooft gehydrateerd, zachtere en vollere lippen. De verpakking is twee kleuren roze, met zwarte letters. Op de achterkant staat de gebruiksaanwijzing in zes verschillende talen, waar Nederlands gewoon bij zit. Het lijkt te zijn gemaakt door een Nederlands bedrijf, Mascot Europe. Voor het eerst zie ik op een verpakking staan “Made in PRC”. Dit staat voor People’s Republic of China, waarom niet gewoon Made in China? Over het bedrijf zelf kan ik verder niet zo veel vinden.

Ingrediënten

IMG 6976 1440x161 - Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Menthol, gelatine, parabenen en parfum. Ik moet echt beter naar de verpakking kijken voor ik iets koop. Goede les voor de volgende keer. Dit zijn niet echt ingrediënten waar ik op zit te wachten, en dan doel ik vooral op de gelatine en parabenen. Ik let nog niet honderd procent op gelatine, ik eet het vaak nog wel ongemerkt, maar ik ga er toch wel steeds meer op letten en pak dan vervangers. Maar goed, geen topingrediënten dus.

Gebruik

IMG 6973 1440x905 - Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Als ik de verpakking openmaak, zit er vooral een hoop plastic in. Tussen dat plastic zit een lipvormig stuk flubber. Geen idee hoe ik het anders moet omschrijven. Het is een soort rubberachtig lapje dat heel vochtig aanvoelt. Je doet het op je lippen en laat het 15-20 minuten zitten. Je kunt in die tijd niet praten of door je mond ademen, dus niet doen als je verkouden bent. Als de tijd om is, haal je het masker eraf en masseer je de restjes in.

Is het wat?

IMG 6981 - Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen dat het iets heeft gedaan. De herfst is begonnen en mijn lippen zijn gelijk een stuk droger. Daar deed dit masker helemaal niets tegen. Ze voelen ook niet anders en voller zijn ze ook niet geworden. De tijd dat het masker op je lippen moet zitten is ook nog eens irritant, omdat je niets kunt zeggen, en het voelde zelfs een beetje claustrofobisch. Ik kan niet zeggen dat ik dit een hele prettige ervaring vond, en er is niet eens resultaat, jammer!

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik vond het Hydrogel Lip Mask bij Action en het kostte €0,59, mocht je het zelf eens willen proberen. Hopelijk krijg ik volgende week een beter maskertje!

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: Hydrogel Lip Mask

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge