Zo spannend… We krijgen er een hond bij!

Poche - Zo spannend... We krijgen er een hond bij!

Ik slaap al een week slecht. De reden zie je hierboven. Wij nemen nog een hond! Het kriebelde al een poosje, maar we zagen telkens nog bezwaren. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen, we gingen ervoor.

Eisen

We hadden een paar dingen waar ons nieuwe gezinslid aan moest voldoen.

 • Kan met kinderen
 • Kan met onze hond
 • Vriendelijk voor katten
 • Niet te groot, want we hebben maar een kleine auto en de helft van de kofferbak wordt gebruikt door Flynn

Ook wilden we graag een teefje, om zo min mogelijk wrijving te veroorzaken met onze reu. Een teefje bij een reu zetten maakt de kans van slagen wat groter voor wat betreft een fijne relatie tussen honden. Reuen onderling willen nog wel eens wat dominantie laten zien. Onze wensen zijn in principe niet al te ingewikkeld, alles binnen deze grenzen is welkom.

Zoektocht

En dan begin je met zoeken. We zijn verschillende rassenpagina’s afgegaan, hebben gekeken op de site van het asiel, maar we kwamen er maar niet uit. We hebben zelfs even serieus gekeken naar een pup, maar bedachten dat dat misschien niet een ideale situatie zou zijn. Een hondje dat al zindelijk is, en een beetje opgevoed zou wel extra fijn zijn.

Zwerfdier in Nood

Een vriendin en haar partner (haaaaaiiii!) zijn opvanggezin voor Zwerfdier in Nood, via haar ben ik op hun website terechtgekomen. In eerste instantie was het de bedoeling dat we contact op zouden nemen en ons zouden laten adviseren, want niet alle honden staan meteen op de site. Maar toen viel mijn oog op Poche, het hondje dat je hierboven op de foto ziet. Ik was meteen verliefd en ik wist meteen, zij wordt het. De eisen die ZiN heeft voor haar, lijken voor ons te zijn geschreven. Het voelde zo goed dat we meteen een berichtje hebben gestuurd dat we haar graag willen hebben.

Procedure

Voor je kunt adopteren, vul je eerst een vragenlijst in. Op die manier wordt gekeken of jij en de hond wel echt een match zijn. Als dat zo is, wordt er overleg gepleegd met het opvanggezin. We kregen snel groen licht en de adoptie wordt in gang gezet. Dat kan in dit geval even duren, omdat Poche nog in Spanje woont.

Wachten

Nu begint het wachten. De dierenarts heeft een stuk van Poche’s staart moeten amputeren, en dat moet eerst geheeld zijn voor ze toestemming krijgt om te reizen. Ze woont nu nog bij haar opvanggezin en wordt daar goed verzorgd. We hopen dat alles goed gaat en dat we snel met haar mogen knuffelen. We hebben in ieder geval nog genoeg tijd om een hondenuitzet bij elkaar te shoppen.

Nog even duimen dus dat alles voorspoedig verloopt en er geen kink in de kabel komt, dan gaan wij Poche een fijn leventje bezorgen, met veel lange wandelingen en knuffels.

De rest van onze beestenboel vind je hier!

pinit fg en rect red 28 - Zo spannend... We krijgen er een hond bij!

Share:

2 Reacties

 1. 21 oktober 2017 / 11:55

  Wat leuuuuuk!!!!

  Hopelijk geneest ze snel, ze verdient een fijn huis en ik denk dat ze bij jullie aan het goede adres is!

  LIEFS

  • Annika
   Auteur
   22 oktober 2017 / 18:20

   Ze is helemaal beter verklaard door de dierenarts, het wachten is nu op een vlucht. En dank je wel, ik hoop dat ze het hier heel fijn gaat hebben!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: