Aussie Shampoo en Conditioner

Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn haar. Met mijn blonde kleur kan ik heel goed leven, maar door mijn PCOS wordt het heel snel vet. Daar waar anderen beweren af te kunnen met één keer per week wassen, heb ik al mazzel als ik een dagje kan overslaan. Door het afwisselen van verschillende shampoos, went mijn haar niet aan één merk, en heb ik het idee dat het wat langer fris blijft. Vandaag vertel ik je over de shampoo en conditioner van Aussie, die ik de afgelopen maanden heb gebruikt.

Daily Clean Miracle en Aussome Volume

IMG 7979 1440x1416 - Aussie Shampoo en Conditioner

Zoals je misschien kunt zien op de flessen, heb ik ze in Duitsland gekocht. Aussie is niet het goedkoopste merk op de markt, en door naar de DM te gaan kun je behoorlijk wat besparen. Ik heb gekozen voor een shampoo die dagelijks te gebruiken is, en een conditioner die volume moet geven, twee dingen die ik belangrijk vind in mijn haarverzorging. Mijn haar is vrij slap en ik geef het graag alle mogelijke volume. Ik ben helaas weer vergeten om eerst de ingrediëntenlijst te lezen. Het resultaat van die fout lees je hieronder. Eigen schuld, dikke bult.

Ingrediënten

Daily Clean Miracle:

Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Parfum, Sodium Xylenesulfonate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Hydroxypropyl Methylcellulose.

Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Magnesium Nitrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Anigozanthos Flavidus Extract, Phenoxyethanol, Ethylparaben, Methylchloroisothiazolinone, CI 19140, Methylparaben, Magnesium Chloride, Butylparaben, Methylisothiazolinone, CI 17200, Propylparaben, Ascorbic Acid, Sodium Sulfite, Potassium Sorbate.

Wauw, ik ben nou niet bepaald onder de indruk van de ingrediënten van deze shampoo. Naast de sulfaten zitten er vier verschillende parabenen in. Nee, dat had ik niet verwacht.

Aussome Volume:

Aqua, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Parfum, Oleyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Glyceryl Stearate, PEG-2M, Citric Acid, EDTA, Propylene Glycol, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Polysorbate 60, Benzyl Salicylate, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Amyl Cinnamal, Limonene.

Hydroxycitronellal, Magnesium Nitrate, Silica, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Humulus Lupulus Extract, Phenoxyethanol, Methylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, BHT, Butylparaben, Methylisothiazolinone, Propylparaben, Ethylparaben, Ascorbic Acid, Sodium Sulfate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Zelfde verhaal als hierboven, vier parabenen, niet wat ik ervan had verwacht. Ik ben geen fan van deze lijstjes. Ik ben van mening dat het niet nodig is om deze ingrediënten te gebruiken. Andere merken gebruiken ze niet en maken toch kwalitatief heel goede producten.

Is het wat?

IMG 7985 1440x1130 - Aussie Shampoo en Conditioner

Na het lezen van de ingrediëntenlijst, ben ik een stuk minder enthousiast. Er zitten gewoon te veel dingen in die ik niet fijn vind. Nu ik dit allemaal weet, ga ik deze shampoo en conditioner sowieso niet nog een keer aanschaffen. Ik maak wel braaf op wat ik nog heb staan. Deze producten van Aussie hebben wel een paar voordelen. Zo heb je maar een heel klein beetje nodig, door de sulfaten schuimt het als een gek. Na het gebruik van de shampoo voelt mijn haar zo droog als touw, dus ik heb echt een conditioner nodig. Deze conditioner maakt mijn haar heel zacht, maar ik heb niet het idee dat het volume geeft.

Ik gebruik de shampoo en conditioner van Aussie niet iedere dag, omdat ik het afwissel met onder andere de Scrub Shampoo van The Body Shop. Voor mijn gevoel word mijn haar dus heel droog van deze shampoo en is hij wat mij betreft niet geschikt voor iedere dag. Met andere woorden, ik snap het enthousiasme over deze producten niet zo goed. Het grootste pluspunt is voor mij de geur, ze ruiken allebei heel erg lekker, maar dat is voor mij niet voldoende. Ik wil meer van een shampoo en condtioner, zoals fijne ingrediënten die mijn haar echt verzorgen. Ik vind deze producten dus geen aanraders, en zoals ik al zei, ik ga ze niet nog een keer aanschaffen. Er is geen reden om ze niet gewoon op te maken, dus dat doe ik wel gewoon.

Ik had niet verwacht dat een shampoo uit het hogere segment zoveel stofjes zou bevatten waar ik niet zo blij mee ben.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze en andere producten van Aussie zijn verkrijgbaar bij de drogist en kosten rond de €7,- per stuk. Ik kocht de Daily Clean Miracle Shampoo en Aussome Volume Conditioner bij DM in Duitsland. Ik betaalde €4,95 per fles.

pinit fg en rect red 28 - Aussie Shampoo en Conditioner

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   4
0   3
0   4

Translate:

%d bloggers liken dit: