Doggy Update Zwerfdier in Nood

Drie weken geleden schreef ik over ons nieuwe hondje. We zitten midden in het proces van het adopteren van een heel lief, schattig hondje. Vandaag vertel ik waar we nu zitten in het proces.

Zwerfdier in Nood

Via een vriendin kwamen we terecht bij Zwerfdier in Nood, waar ik meteen verliefd werd op Poche. Ze lijkt perfect bij ons gezin te passen. In verband met de kinderen zouden we niet snel kiezen voor een zwerfhond, omdat wij zo’n hond gewoon niet de aandacht, opvoeding en rust kunnen bieden die hij verdient. Dat is misschien iets voor als de kinderen ouder of de deur uit zijn. Daarom was Poche voor ons een goede keus, omdat zij in een huiselijke omgeving is geboren en opgegroeid.

ZiN haalt honden uit een rotsituatie en geeft ze hier, in Nederland, een nieuwe kans. Het gaat vaak om geweldige honden, met een gebruiksaanwijzing. Sommigen zullen bijvoorbeeld nooit los kunnen lopen, anderen zijn heel angstig. Ze hebben een andere aanpak nodig dan een hond die uit een warm nest komt. Ik heb bij mijn vriendin gezien hoe een aantal van die honden hier een geweldig leven hebben. Zij en haar partner zijn opvanggezin voor ZiN en ze hebben zelf drie honden, waarvan er twee ook uit het buitenland geadopteerd zijn. Prachtbeesten, waar ze iedere dag met veel liefde mee werken en knuffelen.

Sommige honden zitten al in Nederland in opvanggezinnen, anderen wonen nog in Spanje. Onze Poche zit nu nog bij een opvang in Spanje en het wachten is nu op een vlucht. Ze is gelukkig helemaal gezond verklaard en mag nu reizen. Alle contracten zijn getekend en wij zijn al haar nieuwe baasjes.

Adoptieprocedure

Ik heb in het vorige artikel al even uitgelegd hoe de adoptie in zijn werk gaat, maar ik vertel het hier nog een keertje. Als je denkt te weten welke hond bij je past, neem je contact op met Zwerfdier in Nood en krijg je een hele uitgebreide vragenlijst. Er wordt dan bekeken met het opvanggezin of die hond ook echt bij jou zou passen. Als blijkt dat er een match is, kunnen de papieren getekend worden en heb je een nieuwe vriend voor het leven.

Als een hond al in Nederland verblijft kun je natuurlijk persoonlijk gaan kennismaken voor je overgaat tot adoptie, maar als de hond nog in het buitenland zit, kan dat natuurlijk niet. Er wordt heel goed gekeken of de hond wel echt bij je past en je kunt bij vragen en problemen altijd contact opnemen met de stichting.

Poche 1 - Doggy Update Zwerfdier in Nood

Bron: Hope For Spanish Stray Dogs

Boodschappenlijst

Het is al acht jaar geleden dat wij onze Flynn mochten ophalen. We zijn er dus al een poosje uit. Zo heeft Flynn geen mand of kussen in de woonkamer staan, want dat vindt hij te warm. Hij ligt het liefst op te tegels of tegen een tochtige deur. De bench staat al zo’n zeven jaar stof te vangen in de schuur. Poche zit graag in de bench als ze wil slapen, dus die gaat weer afgestoft worden, ook heb ik geïnformeerd naar het voer en de speeltjes die ze nu heeft. Het voer dat ze nu gewend is, staat al klaar en we hebben ook alvast hetzelfde kauwspeeltje in huis gehaald. Alles om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken.

We hebben ook al drie tuigjes klaarliggen (bedankt Jill en Tonnie, jullie zijn schatten) zodat er zeker eentje past. Er hangt een nieuwe riem aan de kapstok en we hebben een heerlijk zacht kussen voor in de bench gekocht. Wij zijn er helemaal klaar voor.

What’s in a name?

We gaan één kleine verandering doorvoeren als Poche eenmaal hier is, en dat is haar naam. Haar naam klinkt in het Nederlands een beetje raar, je spreekt het uit als “Pookuh”. Onze zoon van zes heeft haar nieuwe naam bedacht (met dank aan Paw Patrol) en het wordt straks Skye (ook een personage uit Agents of S.H.I.E.L.D. yay!) Ze is pas een jaar, dus die naam hebben we vast snel aangeleerd.

Jullie zijn weer even helemaal op de hoogte, en ik raad je zeker aan om eens te kijken naar de niet zo voor de hand liggende optie als je besluit om ook voor een hond te gaan. Je kan echt een wereld van verschil maken voor een hond.

Niet lang nadat ik dit verhaal schreef, kregen we een berichtje. Er is een vlucht voor haar! We gaan haar 20 november ophalen! Nog twee weken, dan is ze bij ons!

pinit fg en rect red 28 - Doggy Update Zwerfdier in Nood

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: