Lekker bankhangen met Riverdale

Ik ga binnenkort mijn comic book verzameling uitbreiden. Tot nu toe heb ik me beperkt tot vrouwelijke superhelden uit de Marvel wereld, met af en toe een klein uitstapje naar DC. Er ging een hele wereld voor me open toen ik meer informatie zocht over de serie Riverdale.

De geschiedenis van Riverdale

De personages uit Riverdale verschenen voor het eerst in comics in 1941 en in 1968 verscheen de eerste animatieserie. Daaruit vloeide zelfs een paar hits, misschien heb je deze wel eens gehoord:

Ik kan me nog herinneren dat in mijn jeugd The New Archies op tv kwam, in die tijd keek ik ook graag naar Josie and the Pussycats en Sabrina, the Teenage Witch. Allemaal stammen ze uit de Archie Universe. Met die series in mijn achterhoofd keek ik de afgelopen weken naar het eerste seizoen van Riverdale, en dat is dan helemaal niet wat je ervan zou verwachten.

De serie

En dan is er nu dus Riverdale, een serie over een groep tieners. Het verhaal begint na de zomer waarin Jason Blossom is verdwenen. Veronica Lodge verhuist met haar moeder van New York naar Riverdale en wordt meteen vrienden met Betty Cooper en Archie Andrews. Alle bekenden uit de Archie Universe zie je terug, Jughead, Ethel, Miss Grundy en natuurlijk Josie and the Pussycats. Naast een typische tienerserie is dit ook een echte Murder Mystery, het heeft iets weg van Twin Peaks, een donker sfeertje.

Voor de generatie geboren in de jaren 80 zitten er ook een paar herkenbare gezichten in, zoals Luke Perry, Mädchen Amick en Molly Ringwald. De serie heeft me op een positieve manier verrast. Het is goed gelukt om de karakters de 21ste eeuw in te trekken, ze komen heel goed uit de verf. Je hebt met liefde een hekel aan Cheryl Blossom en je hoopt al snel dat Archie zijn dromen waar kan maken. Het enige dat ik jammer vond, is dat ik redelijk snel doorhad wie de dader was.

Het tweede seizoen is ook al erg sterk van start gegaan, en ik snap dat de serie veel kijkers trekt. Zeker bingewaardig, zelfs voor 30-plussers.

De cast

De tieners in Riverdale worden gespeeld door een groep redelijk onbekende acteurs, met ondersteuning van door de wol geverfde acteurs die de rollen vervullen van hun ouders. Cole Sprouse, die Jughead Jones speelt, ken je misschien van The Suite Life of Zack & Cody, of als je van mijn generatie bent, van Friends, waarin hij Ben Geller speelde. Hij is van de jeugd verreweg de meest ervaren acteur. Ik ben vooral onder de indruk van Camila Mendes, die Veronica Lodge speelt. Naast acteren, kan een groot deel van de cast ook prima zingen en ook dat komt terug in de serie.

Hoe kun je Riverdale bekijken?

Seizoen 1 van Riverdale staat op Netflix en iedere keer dat er een nieuwe aflevering is uitgezonden in Amerika, staat deze een week later ook op Netflix. Op het moment kun je dus wekelijks genieten van een nieuwe aflevering.

pinit fg en rect red 28 - Lekker bankhangen met Riverdale

Share:

1 Reactie

  1. 9 november 2017 / 20:14

    Jaa ik vind het zo’n geweldige serie! Echt een must-see wat mij betreft. <3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   4
0   3
0   4

Translate:

%d bloggers liken dit: