Maandag Maskerdag: Etos Cucumber Peel Off Mask

De afgelopen week stond volledig in het teken van Skye, we moesten elkaar goed leren kennen. Vrijdag Maskerdag lukte dus even niet, en terwijl ik dit artikel schrijf, ligt ze lekker rustig tegen mijn voeten te slapen. Goed, maskerdag dus. Gisteren, na 22 uur, had ik eindelijk een rustig momentje om even een masker te doen. Dat werd het Etos Cucumber Peel Off Mask, het werd wel weer eens tijd om een peel off te proberen.

Etos Cucumber Peel Off

IMG 8078 1440x1049 - Maandag Maskerdag: Etos Cucumber Peel Off Mask

Het Etos Cucumber Peel Off Mask belooft een verfrissend resultaat met als hoofdingrediënt komkommer. Het masker verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor je huid een natuurlijke boost krijgt. Ik ben fan van komkommer als snack, ik vind het altijd heerlijk verfrissend. Ik ben benieuwd of het als masker ook zo werkt.

Ingrediënten

IMG 8080 1440x1639 - Maandag Maskerdag: Etos Cucumber Peel Off Mask

Komkommer, citrus, jasmijn, allerlei extracten zitten in dit masker. Helaas ook Alcohol Denat. en ook nog hoog op de lijst. Zal wel nodig zijn voor het drogende effect van het masker, maar het is niet één van mijn favorieten.

Gebruik

Je moet het masker aanbrengen op een gereinigde huid, met je vingertoppen. Ik heb mijn geliefde markerkwast gepakt, omdat ik dan het beste een egale dunne laag kan aanbrengen. De ellende met peel off maskers, vind ik, is dat het nooit egaal droogt. Er zijn altijd een paar plekjes waar je het product net wat dikker hebt opgesmeerd, waardoor je lang moet wachten voor je het kunt verwijderen. Met een kwast is de kans wat groter op een egaal resultaat. Je laat het 10-20 minuten drogen, daarna kun je het er voorzichtig aftrekken. Vervolgens spoel je je gezicht af met lauwwarm water.

Is het wat?

Het is waarschijnlijk geen groot geheim dat ik niet zo heel blij word van peel off maskers. Ik ga altijd bijna over mijn nek van de chemische geur als ik het pakje openmaak. Dat is helaas bij dit masker niet anders. Volgens mij is het een echte eigenschap van peel offs, ik ben er nog niet eentje tegengekomen die het niet heeft. De tranen springen me in de ogen, maar gelukkig vervliegt de geur snel. Wat overblijft, is een frisse komkommergeur, die wél prettig is. Het aanbrengen, vooral met kwast, is makkelijk en snel. De droogtijd klopt bij mij nooit. Ondanks het dunne laagje, duurde het toch echt bijna een half uur voordat het hele masker goed droog was. Niet erg, had ik mooi de tijd om even rustig te ontspannen. Ik deed wat meditatie en ademhalingsoefeningen.

Het effect van het Cucumber Peel Off Mask is zo’n beetje hetzelfde als alle anderen die ik ooit heb geprobeerd. Mijn huid voelt minder vet en heel zacht aan, zelfs vanochtend nog. Meestal verwijder je ook wel een paar mee-eters, ook mooi meegenomen. Een prima masker dus.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Etos Cucumber Peel Off Mask is uitsluitend verkrijgbaar bij Etos en kost €0,99.

pinit fg en rect red 28 - Maandag Maskerdag: Etos Cucumber Peel Off Mask

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: