Mrs. Marvelous leest You’re Never Weird on the Internet (Almost)

Embrace your inner nerd, als dat voor iemand opgaat, dan is het wel voor Felicia Day. Ik kan me goed voorstellen dat je nog nooit van haar hebt gehoord, heel begrijpelijk. Ze is niet echt een main stream actrice, maar in de sci-fi wereld en op internet is ze een waar begrip. Zo speelde ze een kleine rol in Buffy The Vampire Slayer, maakte ze een eigen webserie, The Guild en startte een YouTube kanaal, Geek & Sundry. Sommigen kennen haar misschien van haar rol als Charlie in Supernatural of van Joss Whedon’s internetmusical Dr. Horrible’s Sing-Along Blog. Daarnaast schreef ze het boek You’re Never Weird on the Internet (Almost).

You’re Never Weird on the Internet (Almost)

IMG 8118 1440x949 - Mrs. Marvelous leest You're Never Weird on the Internet (Almost)

Dit boek is een biografie, Felicia vertelt meerdere (grappige) anekdotes over haar leven. Het boek opent met een voorwoord van Joss Whedon en een introductie, voor als je Felicia nog niet kent. Daarin vertelt ze waar je haar van zou kunnen kennen. Hoofdstuk na hoofdstuk leer je haar beter kennen. Ze is niet alleen heel open over haar successen, maar ook over haar dieptepunten. Felicia vertelt over haar onzekerheden, en zelfs over de strijd die ze voert tegen depressie.

Hardop lachen

IMG 8122 1440x1197 - Mrs. Marvelous leest You're Never Weird on the Internet (Almost)

Ondanks dat dit een biografie is, is het ook een erg luchtig boek. Ik betrapte mezelf er meerdere malen op dat ik hardop zat te lachen. Felicia groeide op zonder ooit naar school te gaan. Ze kreeg, samen met haar broer, thuisonderwijs van haar moeder. Ze is, net als ik, van de generatie die is opgegroeid zonder internet. In haar puberteit kwam ze voor het eerst in aanraking met dit, nu zo gewone, fenomeen. Voor haar was internet de poort naar een sociaal leven.

Van briljante student naar actrice

IMG 8123 1440x1103 - Mrs. Marvelous leest You're Never Weird on the Internet (Almost)

Felicia kreeg op jonge leeftijd een beurs om naar de universiteit te gaan, waar ze hoge cijfers haalde. Na het afronden van haar studie besloot ze te gaan acteren, en dat ging behoorlijk moeizaam. Naast de eeuwige audities worstelt ze ook met een gameverslaving. Haar leven bestaat uit pieken en dalen, zoals we die allemaal kennen. Met veel humor beschrijft ze haar leven, dat net een beetje vreemder en absurder is dan dat van de meesten.

Is het wat?

Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Er staan enorm veel grappige anekdotes in het boek, waaronder een extra hoofdstuk aan het einde waarin ze beschrijft hoe ze geconfronteerd wordt met de jongen die haar haar eerste zoen gaf, een verhaal dat ze eerder in het boek tot in detail uit de doeken heeft gedaan. Ik zal meteen toegeven dat het boek net wat leuker is als je bekend bent met Felicia’s werk, maar ook zonder die kennis is het heel vermakelijk. Haar positiviteit straalt gewoon het boek uit en je eindigt altijd met een glimlach op je gezicht.

De belangrijkste boodschap die ik uit het boek heb gehaald, is dat het okay is om jezelf te zijn. En dat is een belangrijke boodschap. Blijf jezelf en verover de wereld! Met hard werken en jezelf blijven, kun je een heel eind komen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het boek is onder andere verkrijgbaar op Bol.com en kost €10,99.

Dit artikel bevat een affiliatelink. 

pinit fg en rect red 28 - Mrs. Marvelous leest You're Never Weird on the Internet (Almost)

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: