Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Ze zag dit masker van Skimono misschien vorige week al voorbijkomen, en vandaag ga ik hem dan proberen. Zodra het weer begint om te slaan, merk ik dat aan mijn lippen en handen. Ik krijg meteen last van droge plekjes en velletjes, waar niet tegen aan te smeren is. Vandaag dus meer over het Intense Nourishment + masker van Skimono.

Skimono

IMG 7641 1440x1135 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Het leuke van een beauty box, vind ik, is dat je kennismaakt met merken die je nog niet kende en die je misschien niet snel zou kopen. Het merk Skimono was mij compleet onbekend. Handmaskers kende ik dan weer wel. Je kan tegenwoordig voor alles wel een masker krijgen, van je haar tot je tenen, alles is mogelijk. Skimono is een samentrekking van Skin en Kimono en betekent, vrij vertaald, “voor je huid om aan te trekken”, maskers dus. Het merk maakt maskers om de schade tegen te gaan die wordt veroorzaakt door het moderne leven.

Hand masker

IMG 7644 1440x1179 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Een masker speciaal voor de handen, het perfecte moment om me even af te sluiten van de wereld, want als je de handschoenen eenmaal aan hebt, kun je vrijwel niets meer. Ik kwam erachter dat ik nog gewoon mijn tablet kon bedienen, dus yay! Maar verder kun je niet zoveel. De bedoeling is ook dat je een half uurtje heerlijk ontspant. Het masker moet zorgen voor superzachte handen zonder droge plekjes. We gaan het zien!

Ingrediënten

IMG 7649 1440x375 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Skimono zegt natuurlijke ingrediënten te gebruiken in hun producten. Nu zegt me dat helemaal niks, er zijn een heleboel natuurlijke producten die ik niet in de buurt van mijn lichaam wil hebben. Slangengif is ook heel natuurlijk, maar met een beetje pech ook heel erg dodelijk. Een loze kreet dus. Dat gezegd hebbende, er zit volgens mij niets raars in. Wel siliconen, dan weet je dat.

Gebruik

IMG 7647 1440x1148 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

In de verpakking zitten twee plastic handschoenen. Die handschoenen zijn gevoerd met nog een paar gazen handschoenen die doordrenkt zijn in een gelachtig serum. Even je handen wassen voor je de handschoentjes aandoet, een schoon begin is hier de bedoeling. Ik had even hulp nodig van mijn man om de tweede handschoen dicht te plakken, en het voelt heel raar aan om je handen in deze handschoenen te stoppen.

Vroeger zag je weleens op tv dat mensen meededen aan een spel waarbij ze geblinddoekt hun hand in een doos moesten stoppen en dan moesten ze raden wat er in zat. Kon een vogelspin zijn, kon ook een pot pindakaas zijn. Dit voelde als een bak met koude “slime”. Niet meteen heel prettig en ontspannen. Doordat je twee handschoenen per hand aan hebt, gaat het al snel isolerend werken en voelt het warmer, maar het blijft raar.

Is het wat?

IMG 7688 1440x1003 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Het is even wennen, maar na een minuut of vijf snapte ik de aantrekkingskracht van dit masker wel. Het voelt dan heerlijk warm en ontspannend. Als je de handschoenen uitdoet na een half uur, is het de bedoeling dat je je handen niet afspoelt, maar het resterende product in je handen wrijft. Daar kun je gerust nog een half uur voor uittrekken. Het masker heeft een hele frisse citrusgeur, lekker fris. Na afloop waren mijn handen inderdaad superzacht en waren de droge plekjes verdwenen. Die droge plekjes waren de volgende ochtend wel weer terug, dus een langdurig effect heeft dit masker niet.

Zou ik het vaker doen? Ik denk niet dat ik het zelf zou kopen, daarvoor doet het niet genoeg. Het heeft voor mijn gevoel hetzelfde effect als je handen goed insmeren met een handcrème, en dat gaat een stuk sneller. Voor de ontspanningsfactor kan ik het wel aanraden. Het voelt best prettig om een half uur even helemaal niets te hoeven en kunnen doen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik kreeg het Skimono Intense Nourishment + Hand Mask in mijn LookFantastic Box van Oktober. Het masker is te bestellen via de LookFantastic website en kost €11,95 voor een verpakking met 4 maskers.

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: Skimono Hand Mask

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge