Skye update! Ze is er!

Afgelopen maandag was het dan zo ver, we mochten Skye (Poche) ophalen op vliegveld Rotterdam. Een behoorlijke rit, zeker omdat het maandag ontzettend druk was op de weg. Gelukkig hadden we er genoeg tijd voor uitgetrokken, want we hadden flink wat vertraging.

Van Spanje naar Nederland

IMG 8066 1440x969 - Skye update! Ze is er!

Skye is ‘s ochtends zonder problemen op het vliegtuig gezet. Voor iedere vlucht waarin honden naar Nederland worden vervoerd, is er een vrijwilliger die de vlucht begeleid. Dat houdt in dat diegene ervoor zorgt dat de honden na het inchecken op de bagageband terecht komen en die persoon haalt ze er bij aankomst ook weer af, omdat je zonder ticket natuurlijk niet de hal in mag.

Er kwamen twee honden met de vlucht mee, Skye en Tim (volgens mij is dit Tim), allebei zaten ze in een transportbox en allebei waren ze heel blij om na hun vlucht weer wat aandacht te krijgen. Het was (helaas) een behoorlijke overgang van lekker comfortabel weer in Alicante naar het miezerige, grauwe Nederland. Skye was duidelijk niet onder de indruk van de weersomstandigheden, ze stond meteen te trillen op haar benen.

De autorit naar huis

Ik ben achterin gaan zitten, met Skye op schoot. Ze was alert, maar wel rustig, ze installeerde zich al snel op mijn schoot en kroop dicht tegen me aan. Na een half uurtje rijden besloot ik te kijken of ze trek hadden. En dat had ze! Ik had een klein bakje met voer meegenomen, binnen no time was het helemaal weg. Halverwege zijn we nog een keertje gestopt om te kijken of ze wilde plassen, maar daar was ze duidelijk te gestresst voor.

In eerste instantie waren we van plan om haar bij mijn ouders in de tuin te introduceren aan Flynn, maar door het slechte weer besloten we om de gok maar te nemen en haar direct mee naar huis te nemen. Flynn is over het algemeen heel vriendelijk tegen andere honden, hij kan alleen vaak wat te enthousiast zijn.

Eerste kennismaking

Zoals ik al zei, heeft ze onderweg niet geplast, dat deed ze zodra we thuiskwamen… Ze is even haar zindelijk helemaal kwijt, zal de spanning zijn. Geen probleem, op een tegelvloer is het zo weer opgeruimd.

De eerste kennismaking met Flynn ging best redelijk. Hij was wat te druk voor haar en ze gromde wat als hij te dichtbij kwam. De katten laat ze nog helemaal links liggen, er is alleen wat over en weer gesnuffeld. Ook met de kinderen gaat het helemaal prima, ze is nieuwsgierig en vriendelijk en ze zoekt mij of Richard op als het haar te druk wordt.

De eerste nacht

Skye was in de opvang gewend om in de bench te slapen, dus die hebben we ruim voor haar komst klaargezet in de kamer. Ze ging er braaf in om haar bakje leeg te eten en ze ging er braaf in na de laatste wandeling. Om vervolgens heel zielig te gaan piepen en janken. Richard heeft de bench op de bank gezet en is er zelf naast gaan liggen. Zo ook de tweede nacht. De derde nacht draaien we het om, dan ga ik er wel naast liggen. Zodra haar zindelijkheid helemaal terug is, mag ze ook rustig mee naar boven, om, net als Flynn, bij ons op de slaapkamer te slapen.

Lieve knuffelbeer

Ze is zo ontzettend lief en zachtaardig. Het is een heel vrolijk hondje, dat nu nog een beetje onzeker is. Haar zindelijkheid is even ver te zoeken, we hebben al menig ongelukje opgeruimd. Dat lijkt te komen, doordat ze het op straat nog heel spannend vindt. Iedere keer dat het buiten lukt, prijzen we haar de hemel in met woorden en snoepjes, het komt wel weer goed. Ze moet even haar zelfvertrouwen terugkrijgen. Op alle andere vlakken is ze soms nog wat voorzichtig, maar ze lijkt zich heel snel aan te passen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ze heel snel gewend zal zijn. De volgende update hoop ik ook wat meer foto’s te kunnen plaatsen, ze wordt heel druk rond de camera, dus ik krijg haar en niet helemaal scherp op. Die houden jullie dus nog even te goed!

pinit fg en rect red 28 - Skye update! Ze is er!

Share:

2 Reacties

  1. 29 november 2017 / 11:41

    Wat schattig! En heel mooi dat jullie haar een nieuwe kans bieden. Klinkt alsof jullie een perfect gezinnetje zullen vormen, met zo’n geduld en toewijding.

  2. 30 november 2017 / 11:10

    Oh wat fijn dat Skye er is en goed dat jullie dit doen.
    Wij hebben ook een hele onzekere hond die vaak plast. Soms gaat dat nooit over, maar zoals je zelf ook al zegt; bij een stenen vloer is dat niet zo erg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: