Snack Time! Frisia Mini Mallows

Deze week in Snack Time! heb ik een nieuwe ontdekking. Ik vond ze tussen de bakproducten, deze Mini Mallows van Frisia!

Mini Mallows

IMG 8007 1440x1064 - Snack Time! Frisia Mini Mallows

Ik hou van warme chocolademelk, zoveel dat ik het bijna nooit doe, want het is natuurlijk helemaal niet goed voor mij. Maar als ik het dan doe, dan pak ik ook uit. Het liefst met slagroom erop. In Amerikaanse series zag ik ze al regelmatig voorbijkomen, de mini marshmallows. Hier in Nederland had ik ze nog niet gezien, maar vorige week kwam ik ze bij toeval tegen. Gelijk gekocht natuurlijk. Nu kan ik mijn chocolademelk toppen met marshmallows!

Ingrediënten

IMG 8011 1440x2282 - Snack Time! Frisia Mini Mallows

Glucose-fructosestroop, suiker, water, gelatine, antiklontermiddel: maïszetmeel , aroma, kleurstoffen: E100, E120, E131.

Dat zijn de ingrediënten van de minispekkies. Ik hoop dat ze binnenkort de gelatine vervangen voor iets anders (agar agar misschien?), want ik vind dat dit zonder dierlijke producten gemaakt moet worden.

Is het wat?

IMG 8014 1440x1068 - Snack Time! Frisia Mini Mallows

De Mini Mallows smaken natuurlijk gewoon naar spekkies, maar dan in miniformaat. Wat deze spekkies zo leuk maakt, is dat je ze kunt gebruiken om te decoreren. Zoals je hierboven ziet, is dat niet alleen weggelegd voor mijn chocolademelk. Je kunt ze ook gebruiken op cupcakes, in toetjes of op de pannenkoek. Aan de zijkant zit een handige opening, zodat je de verpakking kunt gebruiken als strooibus (niet de bovenkant openmaken, zoals ik deed, dus!) Ik vind het idee heel erg leuk en ook mijn zoons waren enthousiast. Zo maak je van iedere snack een feestje.

Als ze ooit gemaakt worden zonder gelatine zijn ze wat mij betreft perfect. Maar goed, dat is natuurlijk een persoonlijk dingetje, niet iedereen heeft daar moeite mee.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik vond de Frisia Mini Mallows bij Albert Heijn, maar ze zijn ook te koop bij andere supermarkten. Zoals ik al zei, vond ik ze in het schap met bakproducten, niet bij het snoep. Een doosje van 100 gram kost €1,99.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Frisia Mini Mallows

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: