Snack Time! HomeMade Boerencake

Wat doe je als je onverwacht visite krijgt? Koop je snel even wat lekkers of maak je het liever zelf? Zelf maken kost vaak behoorlijk wat tijd. Met HomeMade Boerencake heb je binnen 10 minuten een cake in de oven staan. Een beetje van jezelf en een beetje van HomeMade dus.

HomeMade Boerencake

IMG 7697 1440x1067 - Snack Time! HomeMade Boerencake

Ik gebruik meestal geen bakmixen. Het ontspannende van bakken vind ik juist het afmeten en -wegen van alle ingrediënten. Van niks naar een heerlijke warme cake en zen in mijn hoofd. De mixen van HomeMade zijn gemaakt voor mensen met haast die toch zelf iets willen maken. Het is bakken voor dummies, want je hoeft alleen water toe te voegen. Het invetten van je bakblik duurt langer, letterlijk. Oven voorverwarmen, blik invetten, mix in de kom, 150 ml water erbij en even 3 minuten mixen op medium snelheid. Dan een uurtje in de oven en klaar is je cake.

Ingrediënten

Normaal gebruik je bloem, boter, suiker en ei om een cake te maken, nu zit alles al in de mix. De boter is zo te zien vervangen door palmolie, en verder zie je wat E-nummers en een beetje zout. Niet per se dingen die ik zelf in mijn cake zou gooien, maar gemak is misschien ook wel wat waard.

Qua voedingswaarde is het natuurlijk wat je kunt verwachten, een cake bevat veel vet en suiker. Eet hem dus niet in je uppie in één keer op.

Is het wat?
IMG 7709 1440x1000 - Snack Time! HomeMade Boerencake

Zoals ik hierboven beschreef is het maken van deze cake echt heel erg gemakkelijk. Mijn zesjarige, die nu een beetje kan lezen, zou dit helemaal alleen kunnen doen (behalve dan de cake in de oven schuiven en hem eruit halen). Zo makkelijk is het echt. Maar het belangrijkste is natuurlijk de smaak. Is het lekker? Hij smaakt niet verkeerd, maar hij kan niet tippen aan een cake die “from scratch” is gemaakt. Ik vind hem lekkerder dan een cake die je kant en klaar bij de supermarkt koopt, maar niet zo lekker als mijn eigen boerencake. Een een echte boerencake is het ook niet, want hij wordt daarvoor te luchtig, een boerencake hoort wat zwaarder en compacter te zijn.

Ik vind het een mooie middenweg. Hij is zeker lekker genoeg om je visite voor te zetten, je hoeft je niet te schamen. Dit is een handig product om in huis te hebben als je onverwacht mensen over de vloer krijgt en niet de mogelijkheid hebt om nog te gaan winkelen. Dus toch wel een kleine aanrader, als je verwachtingen maar niet te hoog zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

De bakmixen van HomeMade zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. De mix voor Boerencake kost €1,56, daarmee maak je een standaard cake van ongeveer 17 plakken.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! HomeMade Boerencake

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: