Day Zero Project

Ik ben afgelopen mei begonnen met het Day Zero Project. Een project dat mij gaat helpen om mezelf te ontwikkelen. Vandaag wil ik je hier iets meer over vertellen, en je de inspiratie geven om zelf ook een Day Zero Project te beginnen.

estee janssens 396876 1440x963 - Day Zero Project

Photo by Estée Janssens on Unsplash

Day Zero Project

Wat is dat nou eigenlijk, zo’n Day Zero Project? Het concept is eigenlijk best simpel. Je stelt een lijst samen met 101 doelen en hebt 1001 dagen om ze allemaal uit te voeren. Je kiest zelf wat je doelen zijn, en je kunt inspiratie halen uit de doelen van anderen. Op de website kun je heel makkelijk een lijst aanleggen en je doelen bijhouden. Ik las hier volgens mij voor het eerst over bij Irina.

Mijn doelen

Ik zal je niet vervelen met mijn hele lijst, die overigens nog steeds niet helemaal af is. Ik mis nog zes doelen, maar dat geeft helemaal niets. Als je er bewust mee bezig bent, dan ontwikkel je jezelf en komen de volgende doelen vanzelf een keer naar boven drijven.

Een paar van mijn doelen zijn:

  • 100 films kijken die ik nog niet heb gezien.
  • Ga minimaal 1 week op vakantie
  • Mrs. Marvelous inschrijven bij de Kamer van Koophandel
  • Maak zelf sushi
  • Mijn eigen haar leren vlechten

Ik heb twee bijzondere doelen op mijn lijst staan. Het ene is om voor ieder behaald doel €5,- in een spaarpot te doen. Het andere is een doel dat ik pas kan vervullen op het moment dat mijn 1001 dagen voorbij zijn. Na afloop van het project stop ik €10,- in de spaarpot voor ieder niet behaald doel. Zo creëer ik een leuk spaarpotje om leuke dingen mee te doen.

Behaalde doelen in 2017

Ook al ben ik pas in mei begonnen, toch heb ik al wat doelen behaald. Om precies te zijn, 12 stuks. Eén daarvan was het nemen van een tweede hond, een andere was het verkopen van een huis. Niet alle doelen waren zo groot, er waren ook kleinere doelen. Zo kreeg ik mijn eerste perspakket (YAY!) en las ik voor het eerst in jaren in één dag een boek uit. Ook kocht ik een puzzelboekje en maakte hem helemaal af en had ik voor het eerst 500 unieke bezoekers in een maand.

Heel persoonlijk

Zoals je kunt zien, liggen sommige doelen mijlenver van elkaar. Het leuke is, dat je je lijst aan kunt passen op je wensen. Wil je een vreemde taal leren, zet hem op je lijst. Wilde je altijd al een bestelling plaatsen bij Lush, of eten in een sterrenrestaurant? Zet het er gewoon op. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je etappe-doelen maken. Mijn volgende doelen voor bezoekersaantallen staan ook op mijn lijst, stapsgewijs steeds meer. Ik werk dan naar een doel toe.

Mijn lijst bestaat voor een groot deel uit persoonlijke ontwikkeling. Wat wil ik zelf bereiken? Ik heb andere lijsten gezien die bestaan uit bijvoorbeeld 101 landen die iemand wil bezoeken, erg ambitieus voor 1001 dagen misschien. Jouw lijst, dus jouw keus.

En als de 1001 dagen voorbij zijn, is het natuurlijk de bedoeling dat je kijkt naar alle doelen die je hebt behaald. De doelen die je niet hebt gehaald, kun je op een nieuwe lijst kwijt. Het kan ook zomaar zo zijn dat je erachter bent gekomen dat die doelen gewoon niet zo goed bij je passen.

Ben jij al begonnen met het Day Zero Project?

pinit fg en rect red 28 - Day Zero Project

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: