Skye Update! Hoe het nu gaat.

Ik heb weer een Skye update voor je! Foto’s blijven een dingetje, ze is zo ontzettend beweeglijk, dat ik haar bijna nooit scherp op de foto heb. Behalve als ze slaapt, maar ze is toch het leukst als ze wakker is. Vandaag heb ik een paar foto’s en vertel ik je hoe het met haar gaat.

Spaanse schone in de sneeuw

IMG 8315 1440x1148 - Skye Update! Hoe het nu gaat.

De afgelopen week zit het weer niet echt mee. Regen vindt ze echt verschrikkelijk, dan krijgen we haar bijna niet naar buiten. Dat maakt de zindelijkheidstraining niet makkelijker, want ze heeft nog regelmatig ongelukjes. Gisteren heeft het hier de hele dag geregend, en hadden we minstens vijf dweil- en opruimmomenten. Daarvoor lag er sneeuw, dat leek ze een stuk prettiger te vinden. Maandag heeft ze bijvoorbeeld alles netjes buiten gedaan (YAY!). Sneeuw dus, dat vond ze wel gezellig, toen duurde het even voor ze weer naar binnen wilde.

Schoothondje

IMG 8347 1440x1123 - Skye Update! Hoe het nu gaat.

Skye is een knuffelbeer, ze komt het liefst dicht tegen je aan liggen op de bank, op haar rug. Als ze dus uitgestuiterd is, ze trippelt de hele dag wel achter iemand aan voor aandacht. Ook met Flynn kan ze het inmiddels prima vinden. In het begin vond ze hem wat te druk en gromde ze af en toe eens naar hem. Dat is helemaal over, ze zoekt Flynn op om te spelen. Ook de katten krijgen af en toe een neusje.

Harde geluiden

IMG 8372 1440x923 - Skye Update! Hoe het nu gaat.

Sinds deze week mag ze niet meer los de tuin in, alleen nog aan de lijn. De vuurwerkperiode is aangebroken, en ze kan behoorlijk schrikken van harde knallen. We zijn als de dood dat ze uit de tuin ontsnapt, dus we houden haar altijd aangelijnd. Als Skye schrikt, springt ze namelijk bijna twee meter de lucht in. Ik moet er niet aan denken dat ze er vandoor zou gaan. Veiligheid voor alles dus. Loslopen komt volgend jaar wel weer.

Toen ze hier net was, vond ze de speelgeluiden van de kinderen ook heel eng, dan vloog ze door de kamer. Inmiddels kijkt ze niet meer op of om, dus ik hoop dat ze vuurwerk en andere knallen ook snel gaat negeren.

Waakhond

Als er iemand aan de deur komt, hebben we ook opeens een waakhond. Waren we niet gewend, Flynn blaft eigenlijk nooit in huis. Skye slaat meestal al aan voordat de bezoeker kans krijgt om de bel in te drukken, ik ben dus in recordtijd bij de deur tegenwoordig.

De komende tijd zijn we dus flink aan de slag met haar zelfvertrouwen en zindelijkheid, die twee hebben waarschijnlijk ook met elkaar te maken. Als ze wat zekerder wordt, gaat het met de zindelijkheid vast ook beter. Ze is ontzettend vriendelijk, en we zijn heel blij met haar.

pinit fg en rect red 28 - Skye Update! Hoe het nu gaat.

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: