Snack Time! Duyvis Cashews Garlic & Rosemary

Vandaag even een simpele snack, de Cashews Garlic & Rosemary van Duyvis. We zijn hier in huis behoorlijk gek op nootjes en we proberen regelmatig iets nieuws. Mijn oudste is helemaal weg van pistachenootjes, mijn man en ik eten bijna alles wel. De jongste krijgt ze nog niet, vanwege verstikkingsgevaar. Onze stelregel is, dat nootjes gegeten mogen worden door mensen die met hun rechterhand hun linkeroor over hun hoofd heen vast kunnen pakken. Op dat moment ben je oud genoeg voor nootjes. Hoe doen jullie dat?

Garlic & Rosemary

IMG 8173 1440x1326 - Snack Time! Duyvis Cashews Garlic & Rosemary

Deze lijn met nootjes is op een natuurlijke manier gekruid, met bijvoorbeeld rozemarijn en knoflook, zoals deze cashewnoten. De noten zijn bereid in zonnebloemolie en de verpakking kan sporen van pinda’s en andere noten bevatten. In dit zakje zitten dus alleen cashews, maar Duyvis heeft verschillende varianten op de markt waarin ook andere noten en pinda’s zitten.

Ingrediënten

IMG 8176 1440x1029 - Snack Time! Duyvis Cashews Garlic & Rosemary

Cashewnoten, zonnebloemolie, zout, maltodextrine, knoflookpoeder, uienpoeder, rozemarijn, gistextract, natuurlijk aroma.

Een redelijk kort lijstje. Maltodextrine wordt uit mais gehaald (ook wel glucosestroop), gistextract komt van een schimmel en natuurlijk aroma kan in principe van alles zijn, dus ook dierlijk. Dat verwacht ik eigenlijk niet bij dit product, maar vegans zijn dus bij deze gewaarschuwd.

Een kort telefoontje met PepsiCo (het moederbedrijf van Duyvis) leert me dat Duyvis het zelf ook (nog) niet weet. Ze zijn op dit moment aan het onderzoeken waaruit de natuurlijke aroma’s bestaan. Dit product wordt namelijk aangeleverd vanuit een ander bedrijf. Ze konden me dus niet met zekerheid zeggen of het product 100% vegan is.

Is het wat?

Prima nootje, maar je moet wel van knoflook houden, die smaak is behoorlijk overheersend, vooral bij de eerste paar nootjes die je in je mond stopt. Voor de afwisseling vind ik ze best lekker, al zou ik niet iedere week een zak leeg eten. De knoflook en rozemarijn zijn subtiel genoeg om niet de smaak van de cashews helemaal over te nemen, want cashewnootjes zijn al heel erg lekker zonder veel opsmuk.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik kocht de Duyvis Cashews Garlic & Rosemary bij de Albert Heijn, ze zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. Voor een zakje van 125 gram betaalde ik €1,89.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Duyvis Cashews Garlic & Rosemary

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: