Snack Time! Skittles

Afgelopen week heb ik wat vegan snacks ingeslagen. Ik kreeg visite van mijn vriendin die vegan eet, en ik vind het leuk om dan lekkernijen op te zoeken die zij kan eten. Eén van die dingen zijn de Skittles die ik vandaag bespreek.

Fruitsnoepjes

IMG 8273 1440x1261 - Snack Time! Skittles

Ik kan me nog herinneren dat Skittles voor het eerst in Nederland op de markt kwam. Ik was 12 of 13 en opeens zaten er zakjes Skittles in de automaat op school. De paarse vond ik altijd het lekkerst en plukte ik er het eerste uit. Na mijn middelbare schoolperiode heb ik ze een hele poos niet gezien, ik weet niet of ze toen even zijn verdwenen, of dat ik ze gewoon niet meer at. Nu zie ik ze weer volop in de winkels liggen, met zakken in verschillende kleuren.

Ingrediënten

Suiker, glucosestroop, palmvet, voedingszuren citroenzuur, appelzuur, dextrine, maltodextrine, aroma’s, kleurstoffen E162, E171, E100, E160a, E132, E133, E163, E160e, gemodificeerd zetmeel, zuurteregelaar trinatriumcitraat, glansmiddel carnaubawas.

Ze zijn vegan! Goed nieuws dus, voor alle vegan suikerliefhebbers! Een paar jaar geleden heeft de fabrikant het recept iets aangepast, en E120 eruit gehaald, zodat meer mensen van Skittles kunnen genieten.

IMG 8280 1440x1110 - Snack Time! Skittles

Is het net als vroeger?

Ik ben niet meer zo’n zoetekauw als in mijn tienerjaren, en ik zou nu nooit meer zoveel Skittles achter elkaar kunnen eten als ik toen deed. Natuurlijk heb ik ze even goed geproefd voor dit artikel, maar ik heb er al snel genoeg van. Smaak veranderd in de loop van de tijd, en ik ben niet meer zo gek op Skittles als vroeger. Ze lijken nog wel hetzelfde te smaken, er is niet veel veranderd, maar mijn smaak dus wel.

Ik kan dus nog steeds wel genieten van een handjevol Skittles, en de paarse zijn nog steeds het lekkerst!

Prijs en verkrijgbaarheid

Skittles zijn te koop bij de supermarkt, de stazak van 174 gram kostte bij de Albert Heijn €1,25.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Skittles

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: