Essence Winter Dreamin’ Snow Ball Top Coat

“Oooohhh, the weather outside is frightful, but the fire is so delightful. And since we’ve no place to go, let it snow, let it snow, let it snow.” – Dean Martin

Niet echt hè? Afgelopen woensdag was het hartstikke aangenaam en liep ik weg te zweten in mijn winterjas. Maar Essence heeft natuurlijk wel gewoon de Winter Dreamin’ collectie in de winkel liggen. Ik schreef vorige week al over de Fluffy Snow Touch Hand Cream, en vandaag vertel ik je meer over de Snow Ball Top Coat.

Snow Ball Top Coat

IMG 8504 1440x1126 - Essence Winter Dreamin' Snow Ball Top Coat

De bedoeling van deze snoepige Top Coat, is dat je eerst je nagels lakt met je favoriete kleurtje en dan afsluit met deze, om zo een mooi sneeuwvlokjes-effect te krijgen. De lak zelf is doorzichtig, en er drijven allemaal lichtreflecterende sneeuwvlokjes in. Zo krijg je toch nog een beetje dat winterse gevoel.

Winterse verpakking

IMG 8541 1440x1121 - Essence Winter Dreamin' Snow Ball Top Coat

Het flesje bevat 10 ml, en heeft een hele gezellige uitstraling. Kom op, het flesje heeft een sjaal om, hoe schattig! Je moet de nagellak heel goed schudden voor gebruik, want de sneeuwvlokjes liggen binnen no time op de bodem.

Gebruik

Als basis heb ik gekozen voor de kleur ‘Bikini with a Martini’ van Essie, roze met een parelmoer glansje. Ik heb twee laagjes aangebracht. Dit is geen hele dekkende lak, en je blijft er dus redelijk doorheen kijken. Vervolgens heb ik twee laagjes van de Essence Snow Ball Top Coat aangebracht.

IMG 8613 1440x1136 - Essence Winter Dreamin' Snow Ball Top CoatIMG 8631 1440x1134 - Essence Winter Dreamin' Snow Ball Top Coat

En hierboven zie je het resultaat. Mwah, ik ben er niet echt door omver geblazen. Het effect is wel grappig, maar het doet me meer denken aan confetti dan aan sneeuw. De sneeuwvlokjes zijn niet allemaal wit, en er zweven zilverkleurige deeltjes in de lak, die het resultaat een beetje rommelig maken. Als je wat creatiever bent met lak, dan kun je er volgens mij wel hele leuke dingen mee creëren.

De houdbaarheid is trouwens wel prima. Ons huis werd deze week voorzien van nieuwe kozijnen, en ik heb flink wat lopen poetsen en boenen. Ik heb mijn handen flink laten wapperen, en de lak zit nog behoorlijk stevig op zijn plek. Ik zie maar weinig beschadigingen, dus dat is mooi meegenomen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Als je de Essence Snow Ball Top Coat ook wilt proberen, dan kun je hem met een beetje mazzel nog vinden bij Kruidvat of Trekpleister, voor €1,99.

pinit fg en rect red 28 - Essence Winter Dreamin' Snow Ball Top Coat

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: