Wat nou Blue Monday?!

Vandaag is het Blue Monday, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Mensen voelen zich op deze dag ongelukkig, omdat hun voornemens mislukt zijn en de vakantie nog heel lang op zich laat wachten. Dat is de theorie erachter, in ieder geval.

Maar waarom zou je toegeven aan dat gevoel? Er is zoveel moois om bij stil te staan. En als je wel dat blauwe maandag-gevoel hebt, dan kun je altijd nog één van onderstaande tips proberen om je wat beter te voelen.

sydney rae 408416 1440x960 - Wat nou Blue Monday?!

Photo by sydney Rae on Unsplash

Een frisse neus halen

Niets zo goed voor je als een flinke teug frisse lucht. De weersvoorspelling voor vandaag is misschien niet heel zonnig, maar in de plassen stampen is ook leuk. Voel je weer even kind en spetter er op los. Van frisse lucht knap je sowieso op, en het is heel gezond!

Warme chocolademelk

Als je thuiskomt van je (natte) wandeling, is het tijd voor een heerlijke mok warme chocolademelk met slagroom (en mini marshmallows). Heel makkelijk en snel te maken op de volgende manieren.

  1. Chocomel in een mok doen en even opwarmen in de magnetron, 1,5 minuut op 900 watt.
  2. Melk opwarmen in een pannetje en er een paar blokjes pure chocola in oplossen.
  3. Melk opwarmen in een pannetje, er een schep cacao en een beetje suiker in doen.

Een vrolijk boek lezen

Ik kon me altijd een breuk lachen om de Shopaholic-serie. Op dit moment ben ik wat jeugdboeken aan het herlezen, heerlijk jeugdsentiment. Ik ben ‘Malory Towers’ aan het lezen, nu in het Engels, vroeger in het Nederlands, toen heette het ‘Pitty naar kostschool’. Het is heel fijn om even weg te kunnen dromen naar een andere wereld.

Windowshoppen in webshops

Gooi voor de grap je mandje eens vol met alles wat je maar zou willen hebben, en dan niet afrekenen, maar je mandje weer leeg gooien. Heerlijk ontspannend en ook nog eens gratis. Zoek bijvoorbeeld eens alle jurken op die je graag zou willen hebben, of die veel te dure laptop. Of kijk eens bij een online patissier en ga los in de chocolade.

Onesie

De meest activiteiten die hierboven staan, kun je het meest comfortabel uitvoeren als je een onesie of huispak aanhebt. Ik heb deze, en ik kan het iedereen aanraden. Geef je iedereen die aanbelt ook iets om naar te kijken, hebben zij ook een goede dag.

Maak een taart

Ik vind bijna niets zo ontspannend en leuk als het bakken van een taart. De lekkerste chocoladetaart die ik ooit zelf heb gemaakt is deze Mississippi Mud Pie van Allerhande. Je hebt wel wat tijd nodig om hem te maken, maar dat is in dit geval nu net de bedoeling.

Maak je droom waar

Altijd al een boek willen schrijven/een blog willen beginnen/autocoureur willen worden/kaarten willen maken? Begin er vandaag mee. Maak vandaag de dag dat je begon met het waarmaken van je droom. Vandaag is immers de eerste dag van de rest van je leven!

Is het ondanks deze tips niet gelukt om deze dag goed door te komen? Geen zorgen, morgen gaat het vast weer iets beter.

Happy Blue Monday!

pinit fg en rect red 28 - Wat nou Blue Monday?!

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: