Bullet Journal #1

Ik ben zo iemand die al honderden hobby’s heeft gehad. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik heb het al eens gedaan. Mijn blog is er één van. Het mag een wonder heten dat je dit nu leest, want meestal duren mijn bevliegingen niet zo lang. Het is nogal druk in mijn hersenpan en ik verveel me al snel. Op mijn blog kan ik steeds iets nieuws doen en er valt altijd wel wat te sleutelen, en dat kon nog wel eens de reden zijn waarom ik het (heel makkelijk) volhou. Ik haal er ontzettend veel plezier uit. Het is leuk om je bezoekersaantallen te zien groeien, omdat dat betekent dat je blijkbaar iets doet wat mensen leuk vinden.

Bullet Journal

Juist omdat ik heel chaotisch ben, hou ik al heel lang een papieren planner bij, naast mijn digitale planners. Daarin maak ik een weekoverzicht met alle taken die gedaan moeten worden, en de afspraken die ik heb. Mijn planner is alleen nogal saai, ik gebruik wel een gekleurde pen en highlighters, maar het is geen kunstwerk. Zo af en toe zag ik op andere blogs een Bullet Journal voorbij komen. Dat leek me echt helemaal niets voor mij. Totdat ik vorige week Creachick voorbij zag komen op YouTube. Opeens begon het te kriebelen, en voor ik het wist had ik mijn eigen BuJo.

Vandaag laat ik je mijn Bullet Journal zien, inclusief mijn eerste voorzichtige beginnerspogingen.

Lang leve de Action

IMG 9112 1440x1003 - Bullet Journal #1

Richard was zo vriendelijk om even langs de Action te rijden voor mijn BuJo en een paar fineliners. Toen mijn oudste zoon zag wat ik ermee deed, wilde hij er ook graag één. Een dag later ben ik samen met hem nog een keer naar de Action gereden en koos hij dezelfde uit, want die had zulke mooie gouden streepjes. Vandaar dat je er dus twee ziet op de foto. Ze kosten slechts €1,99 per stuk, dus je kunt heel low budget instappen.

IMG 9098 1440x960 - Bullet Journal #1IMG 9103 1440x1202 - Bullet Journal #1

Benodigdheden

In principe kun je gewoon beginnen met een Bullet Journal en een fineliner (een gewone balpen kan ook). Dan ben je dus voor minder dan €4,- klaar. Wil je er een echt kunstwerk van maken, of er in ieder geval meer mee doen dan een simpele planner, dan is er van alles te koop. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Ik had al verschillende washi-tapes en stickers van ander gefröbel, deels van de Action, deels van AliExpress. Je kunt zelf tekeningen maken, maar je kunt ook plaatjes uit tijdschriften halen of bijvoorbeeld uitprinten van Pinterest. Op dit moment ben ik me vooral aan het verdiepen in Handlettering, omdat ik dat er heel gaaf uit vind zien. Het is jouw feestje, zeg maar.

Ik heb bij AliExpress wat siliconen stempels besteld, omdat ik dat ook heel erg leuk vond. Je kan het echt zo gek maken als je wilt, maar het mag ook heel simpel. De bedoeling is, dat je iets creëert dat werkt voor jou. Het is een hulpmiddel, geen taak.

Opzet

Ik ben begonnen met een Index en een Key. In de index hou je paginanummers bij van bladzijden die snel wilt terugvinden en de Key is een verklaring van de tekens die je gebruikt.

IMG 9113 1440x960 - Bullet Journal #1

Daarna ben ik begonnen met de lijstjes die ik wil bijhouden. Mijn afvalproces, de Boeken Challenge en de films die ik heb gezien. Die lijstjes maken ook allemaal deel uit van mijn Day Zero Project, en ik vind het fijn om ze op papier te hebben.

IMG 9115 1440x1335 - Bullet Journal #1

De volgende stap voor mij, is het maken van een halfjaarkalender, een maandspread en daarna een dagelijkse pagina. Mijn BuJo wordt niet zozeer een planner, maar meer een dagboek, tenminste, dat is mijn opzet nu. Ik zie vanzelf wel hoe het zich ontwikkelt. Ik hoop dat het gaat helpen om mijn hoofd helder te houden en dat het mijn leven wat meer structuur gaat geven.

Lezen

Voordat ik durfde te beginnen in mijn BuJo, heb ik eerst wat gelezen over het concept. Je bent natuurlijk helemaal vrij om te doen wat je wilt met je Journal, maar ik vond het fijn om wat houvast te hebben. Over Bullet Journal las ik Bullet Journal De Handleiding en over Handlettering las ik Handlettering doe je zo! via mijn KoboPlus-abonnement.

Je kan ook genoeg vinden op internet, ik vind vooral de YouTube filmpjes heel inspirerend.

Ga jij het ook proberen, of doe je het al? Laat het me weten!

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Bullet Journal #1

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: