Catrice Spectra Light & Shake & Seal Top Coat

Vandaag is roze… de kleur van mijn nagels! Ik kocht vorige week twee nagellakjes van Catrice die je apart van elkaar, maar ook heel goed samen kunt gebruiken. De ene is de Spectra Light in de kleur 02 Iridescent Illussion, de ander is een Top Coat, Shake & Seal in 03 Offshore Beauty.

Catrice Nagellak

IMG 8848 1440x1128 - Catrice Spectra Light & Shake & Seal Top Coat

Ik gebruik niet zo heel vaak donkere nagellak, ik hou meer van dit soort tinten. Bij dit soort nagellak zie je beschadigingen ook wat minder snel dan bij de donkere en egale kleuren. Ik gebruikte natuurlijk eerst de Spectra Light. Dit is een lak met een holo en duo chrome effect. Dit betekent wel gelijk dat je het nooit helemaal strak kan krijgen. Onderdeel van de duo chrome is, dat je strepen blijft zien. Ik hou wel van dat effect, vooral omdat het vanuit iedere hoek een andere kleur lijkt te zijn. Het is speels, maar ik weet dat niet iedereen dat even mooi vindt.

Dan is er nog de Shake & Seal Top Coat. Ik kreeg het niet helemaal mooi op de foto, maar als het flesje een poosje staat, krijg je een heel mooie laagverdeling. Op de bodem liggen microglitterdeeltjes (prachtig woord dit!) en daarboven zie je een doorzichtig roze vloeistof. Voor gebruik moet je dan ook heel goed schudden.

Hieronder zie je eerst mijn nagels met alleen de Spectra Light en en daarna met een laagje Shake & Seal eroverheen.

Mijn oordeel

Het verschil is misschien niet heel duidelijk, maar toch echt wel aanwezig. De Shake & Seal Top Coat zorgt ervoor dat het streperige van de Spectra Light veel minder opvalt. Ik ben weer eens heel lui geweest en heb van beiden maar één laag aangebracht. In dit geval expres, omdat ik niet zoveel zin had in een dekkende lak. Als je twee laagjes Spectra Light gebruikt, dan dekt hij heel mooi en zie je de witte randjes van je nagels niet meer.

De laagjes drogen snel, van allebei de lakjes, en de Top Coat voelt een heel klein beetje ruw aan, door de glitter. Het is net niet spiegelglad. Qua houdbaarheid ben ik ook heel tevreden, ik heb afgelopen maandag mijn nagels gelakt, en nu (donderdagmiddag) zit het er nog zonder beschadigingen op.

De Top Coat kun je ook zonder andere lak gebruiken, voor een subtiel effect, maar hij werkt dus prima met andere lakken.

Ingrediënten

Voor de volledigheid natuurlijk ook nog even de ingrediënten.

Shake & Seal Top Coat 03 Offshore Beauty

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, POLYVINYL BUTYRAL, NITROCELLULOSE, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, ISOPROPYL ALCOHOL, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, N-BUTYL ALCOHOL, SILICA, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, TIN OXIDE, DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, ACRYLATES COPOLYMER, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, STEARALKONIUM BENTONITE, BENZOPHENONE-1, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Spectra Light 02 Iridescent Illusion

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ACETYL TRIETHYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, SILICA, STEARALKONIUM BENTONITE, ACRYLATES COPOLYMER, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, TIN OXIDE, PHTHALIC ANHYDRIDE/TRIMELLITIC ANHYDRIDE/GLYCOLS COPOLYMER, STEARALKONIUM HECTORITE, AQUA (WATER), PHOSPHORIC ACID, CI 15880 (RED 34 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Beide soorten zijn veganistisch, bron: catrice.eu

Prijs en verkrijgbaarheid

De Catrice Shake & Seal Top Coat en Spectra Light zijn allebei beschikbaar in vijf verschillende kleuren en te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Beiden kosten €3,59 per flesje, waarbij je bij de Shake & Seal 8ml krijgt en bij de Spectra Light 10ml.

 

pinit fg en rect red 28 - Catrice Spectra Light & Shake & Seal Top Coat

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: