Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

Vandaag heb ik een dubbele review voor je. Ik testte twee producten van Catrice, die je prima los van elkaar kunt gebruiken, maar samen kan natuurlijk ook. Met dit droge winterweer hebben mijn lippen het zwaar te verduren. Ik gebruik daarom vrijwel geen lipstick, maar alleen nog maar balsems. Catrice heeft een Volumizing Lip Balm, die je lippen een mooi kleurtje geeft. Daarbij gebruikte ik de Prisma Lip Glaze als topper, voor een prachtige glans.

Prisma Glaze

IMG 8865 1440x853 - Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

Ik kocht de kleur 020 Princess Peach. Dit lipproduct geeft een prismatisch/holografisch effect aan je lippen en je kunt het dus ook prima alleen gebruiken. Als je een eindje naar beneden scrollt, zie je de swatches, daar kun je goed de verschillen zien. De Prisma Lip Glaze is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.

Dit zijn de ingrediënten van de Prisma Lip Glaze:

HYDROGENATED POLYISOBUTENE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PHENYL TRIMETHICONE, ETHYLENE/PROPYLENE/STYRENE COPOLYMER, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SILICA, BUTYLENE/ETHYLENE/STYRENE COPOLYMER, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, BUMETRIZOLE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, BHT, TIN OXIDE, MICA, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, PARFUM (FRAGRANCE), CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).
VEGANISTISCH
Altijd fijn als een budget merk ervoor kiest om vegan producten te produceren!

Volumizing Lip Balm

IMG 8870 1440x1101 - Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

Ook kocht ik deze Volumizing Lip Balm, een lipbalsem met een kleurtje die je lippen optisch voller laat lijken. Er zijn 3 verschillende kleuren, ik koos voor 030 Wonder-Full Lips. Het product bevat iets van menthol, waardoor het heel koel en tintelend aanvoelt op je lippen. Daar moet je wel van houden.

Dit zijn de ingrediënten van de Volumizing Lip Balm:

RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-1, OCTYLDODECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, SYNTHETIC WAX, TALC, CETYL ALCOHOL, MICA, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, SILICA, CAPRYLYL GLYCOL, METHYL DIISOPROPYL PROPIONAMIDE, LECITHIN, HEXYLENE GLYCOL, ISOPROPYL TITANIUM TRIISOSTEARATE, ASCORBYL PALMITATE, PHENOXYETHANOL, AROMA (FLAVOR), EUGENOL, LIMONENE, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).
VEGANISTISCH
Ook dit product is vegan, yay!

De combi en swatches

IMG 8926 1440x884 - Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

De kleuren die ik heb, matchen heel goed samen, dus de stap om ze ook samen te gebruiken was snel gemaakt. Meestal pak ik alleen de Balm, zeker voor overdag. Ik ben meer van de subtiele make-up. Maar voor een feestje of een avond uit, kun je de Lip Glaze lekker laten schitteren.

Hieronder de swatches:

IMG 9134 1440x923 - Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

Van links naar rechts, de Volumizing Blam gecombineerd met de Prisma Lip Glaze, dan alleen de Balm en als laatste alleen de Lip Glaze.

Zoals je ziet is de Balm heel gepigmenteerd en bevat de Lip Glaze heel veel microglitter.

Op mijn lippen is het verschil nog duidelijker. De Volumizing Lip Balm voelt heel rijk en romig, net zoals een Labello bijvoorbeeld. De Prisma Lip Glaze is net als een lipgloss en voelt dus een beetje plakkerig.

Oordeel

Beide producten blijven niet superlang zitten. De Balm omdat hij zo vet en verzorgend is, de Lip Glaze, tja, het is nou eenmaal een lipgloss. Het tintelende gevoel van de Volumizing Lip Balm vind ik persoonlijk niet zo geweldig, maar het is ook niet heel storend. En vollere lippen, misschien een beetje, maar ik zie het niet zo. De Prisma Lip Glaze doet zijn naam wel eer aan, het prismatisch effect is er zeker. Ik zie verschillende kleuren afhankelijk van het licht.

Als je een lipbalsem zoekt met een kleurtje, dan kan ik je zeker de Volumizing Lip Balm aanraden. En als je houdt van glitter, met een holografisch effect, dan is de Prisma Lip Glaze ook iets voor jou.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Volumizing Lip Balm kost €4,59 en de Prisma Lip Glaze kost €3,99. Alles producten van Catrice zijn verkrijgbaar bij Trekpleister en Kruidvat.

pinit fg en rect red 28 - Catrice Volumizing Lip Balm en Prisma Lip Glaze

Share:

3 Reacties

 1. Carol Veenema
  15 november 2018 / 20:45

  Catrice is echt mooi en niet duur! (y)
  Top budgetmerk!!!

  • Annika
   Auteur
   16 november 2018 / 11:03

   Ik ben het helemaal met je eens!

   • Carol Veenema
    30 november 2018 / 21:39

    (y)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: