Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Ik kan me nog heel goed herinneren dat wij thuis onze eerste computer kregen. Eén van de eerste spellen die ik speelde was The Sims, ik was toen 14 jaar. Het spel ontwikkelde zich verder en er kwam een tweede deel uit. Ik kreeg The Sims 2 cadeau toen ik mijn Havo-diploma haalde. The Sims 3 kocht ik toen ik samenwoonde, en toen ik zwanger was van mijn jongste speelde ik voor het eerst The Sims 4. Ik ben er dus letterlijk volwassen mee geworden. Na de geboorte van de jongste heb ik lang niet gespeeld, maar 2018 is tot nu toe een behoorlijk Simjaar.

The Sims 4

Voor wie The Sims niet kent, het is een easygoing, langzaam spel, waarbij je geen einddoel hebt, het is niet gewelddadig en jij als speler bent almachtig. Je creëert je eigen verhaal en er zijn geen grenzen. Je kunt je eigen Sims maken, maar ook hun woningen bouwen en carrières bepalen. Als bedenker van het verhaal bepaal jij wat de volgende stap voor je Sim is. Trouwen, kinderen en een hond, of toch de top van je werkveld bereiken. Als je wilt, kan het zelfs allebei.

Schermafbeelding 2018 02 05 om 09.13.50 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Als je het spel al kent, dan weet je dat het gebruikelijk is dat het spel regelmatig wordt uitgebreid. Hierboven kun je zien dat ik drie Expansion Packs heb, geen Game Packs en één Accessoirepakket. Het is geen goedkope game, dus als je meer uitbreidingen wilt, dan raad ik je zeker aan om op een goede aanbieding te wachten. Op de screenshot kun je zien dat er nu een behoorlijke kortingsactie gaande is, de Expansion Packs zijn momenteel verkrijgbaar voor de helft van de prijs.

Schermafbeelding 2018 02 05 om 09.15.55 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Momenteel ben ik met een familie aan het spelen in de Stedelijk Leven uitbreiding, zij wonen in een Penthouse. In deze uitbreiding kun je je Sims in een appartement laten wonen, ook zijn er een paar nieuwe carrières toegevoegd, zoals Social Media.

Create-A-Sim (CAS)

Je kunt dus je eigen Sims maken. Het voorbeeld hierboven is van mijn huidige Sim, ik speel haar familie vanaf generatie 1, en zij is dus een product van de genen van haar (groot)ouders. Als je een nieuw spel begint kun je je Sim helemaal customizen. Van huidskleur tot kapsel en oogkleur, zelfs de lichaamsbouw is vrije keuze. Mijn Sim is hier al volwassen, maar je doorloopt het leven van een Sim van geboorte tot de dood, dus je doorloopt vanzelf alle fases van het leven.

Schermafbeelding 2018 02 05 om 12.45.33 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Charlize maakt deel uit van mijn Legacy-familie. Op internet zijn meerdere challenges te vinden om het spelen van het spel nog interessanter en uitdagender te maken. Ik ga met deze challenge het alfabet af, de stamouders hebben namen met een A, hun kinderen met B, en zo verder. Ik ben pas bij de C en zo ver als dit ben ik nog nooit gekomen. Meestal begint een familie me te vervelen en dan begin ik gewoon weer een nieuw spel. Dit keer blijf ik het leuk vinden en hoop ik nog steeds de Z te halen!

Levensfases

Iedere fase in het leven van een Sim biedt mogelijkheden die andere fases niet hebben. Een peuter kan leren lopen, praten en zindelijk worden. Een kind moet naar school en huiswerk maken, een tiener ook, maar die kunnen ook romantische relaties aangaan en een baantje zoeken. Tieners kunnen ook zelfstandig wonen, dat kan daarvoor niet.

Jongvolwassenen en volwassenen hebben dezelfde mogelijkheden, alleen het uiterlijk verschilt een beetje, een volwassene is duidelijk wat ouder. In deze fase kunnen vrouwelijke Sims zwanger worden. Mannelijke Sims zijn vruchtbaar tot hun dood. Ouderen kunnen met pensioen gaan en genieten van hun laatste dagen.

Gameplay

Schermafbeelding 2018 02 05 om 12.20.05 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Ze heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het aanzoek er dan!

Schermafbeelding 2018 02 05 om 15.18.28 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

De baby laat niet lang meer op zich wachten. Zou het een jongen of een meisje zijn? Misschien is het wel een twee- of drieling!

Schermafbeelding 2018 02 05 om 15.03.12 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Hmmm, ja, ik ben geen architect. In de community kun je prachtige huizen downloaden.

Schermafbeelding 2018 02 05 om 15.02.42 1440x900 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

De tuin is ook alvast lekker kindvriendelijk!

Ik vind het leuk om tijdens het leven van een Sim zoveel mogelijk skills te maximaliseren. En dan bij voorkeur met wat extra uitdagingen, zoals de top van een carrière bereiken en minimaal drie kinderen grootbrengen. In mijn huidige spel is één kind natuurlijk wel het minimum om de stamboom voort te zetten.

Charlize is zwanger van haar eerste kind en ik zie er nog wel een paar in haar toekomst. Ze zijn weer terug naar de stamkavel, waar ik een nieuw huis voor haar en haar gezin heb gebouwd. En nee, daar heb ik duidelijk geen talent voor.

In de galerie heb je toegang tot de community, waar spelers hun creaties kunnen delen. Je kunt er kant-en-klare Sims downloaden, maar ook de prachtigste huizen en kamers.

Prijs en verkrijgbaarheid

The Sims 4 en alle uitbreidingen zijn onder andere verkrijgbaar bij Origin. Op dit moment kost het spel €19,99 in plaats van €39,99. Let wel even op de systeemeisen voor je computer. Ik speel het spel op de laagste instellingen op mijn Mac, en dan loopt hij als een zonnetje.

pinit fg en rect red 28 - Mrs. Marvelous speelt The Sims 4

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: