Skye Update Januari 2018

Skye is nu ruim 2 maanden bij ons, en ik vond het wel weer tijd voor een Skye update. Hoe gaat het nu, en met de jaarwisseling? Past ze goed bij ons? Ik heb de afgelopen tijd veel foto’s gemaakt, maar ze wordt nog steeds heel erg enthousiast van de camera, dus het grootste deel is helaas heel onscherp. Hieronder zie je een aantal plaatjes die wél gelukt zijn.

Skye in het dagelijks ritme

IMG 8710 1440x1129 - Skye Update Januari 2018 IMG 8714 1440x1104 - Skye Update Januari 2018 IMG 8727 1440x910 - Skye Update Januari 2018

Als ‘s ochtends de wekker gaat, is Skye meteen lekker aanwezig. Ze slapen bij ons op de slaapkamer, Flynn op de vloer of op zijn kussen, Skye in de bench. Voor al het andere gaan de honden een klein ommetje maken. Daarna krijgen ze ontbijt en kijken ze toe hoe wij manoeuvreren in de ochtendspits. Als de oudste naar school is en mijn man naar zijn werk, ga ik zelf ook aan het werk. De honden trippelen braaf achter de jongste aan of doen een dutje.

Met enige regelmaat gaan de honden even naar buiten voor een ommetje, of ze gaan even de tuin in. Als ik de deur uit moet, gaan ze samen in de keuken en ook dat gaat prima.

Skye en de katten

IMG 8736 1440x996 - Skye Update Januari 2018

Skye vindt het net iets te leuk om de katten op te jagen, dat is nog een aandachtspuntje. Als de kat rustig blijft, is zij dat ook, maar als de kat gaat rennen, tja… Dan is het maar al te leuk om er even, al blaffend, achteraan te gaan.

Maar zoals je ziet, ze hebben geen hekel aan elkaar.

Skye en de kinderen

IMG 8744 1440x990 - Skye Update Januari 2018

Ze laat zich heel graag knuffelen en wil er heel graag bij horen. In het begin was ze nog echt aan het puppyhappen als ze aandacht kreegt, maar dat is nu bijna over. Dat gebeurt alleen nog als ze heel erg hyper is. Vooral de jongste is gek op haar en knuffelt heel graag met “zijn” hondje.

Terwijl ik dit typ, ligt mijn oudste met flinke koorts ziek te zijn op de bank, en Skye is nog geen moment van zijn zijde geweken. Als hij zich omdraait, dan kijkt ze even op en drukt ze haar neus tegen hem aan, zo lief! Vriendjes voor het leven.

Skye en Flynn

IMG 8749 1440x1381 - Skye Update Januari 2018

De eerste weken was het nog wat aftasten, maar inmiddels zijn Skye en Flynn hele dikke vrienden. Ze zoeken elkaar continu op en spelen en ravotten er wat af. In het begin begon Skye heel erg te grommen en te snauwen, maar dat is nu ook over. Ze lijkt een stuk zekerder van zichzelf als ze met Flynn samen is. Ik laat de honden apart uit, omdat ik ook nog een peuter heb, en Flynn heeft een gebruiksaanwijzing. Maar als we samen met de honden buiten zijn, is Skye duidelijker stoerder dan wanneer ze alleen is.

Het grootste verschil tussen Flynn en Skye is het waaks zijn. Flynn is dus niet waaks, echt helemaal niet. Skye wel. Als de bel gaat, blaft Skye, als de telefoon gaat, blaft Skye. Als er iets in de tuin van de buren gebeurt, blaft Skye. Gelukkig is het in de meeste gevallen een korte “WOEF” en dan klaar. Dat was even wennen, en het wordt ook al wat minder, omdat ze zich steeds meer op haar plek voelt.

En verder

Het grootste minpunt (en eigenlijk ook het enige) is de zindelijkheid. We zien een hele grote verbetering sinds ze hier is. Het gaat alleen nog mis als we allemaal thuis zijn, en dan ook niet meer zo vaak. Vorige week hadden we een kleine verbouwing aan het huis, met de een werkploeg over de vloer, en dat trok ze niet zo goed. Toen is het heel vaak fout gegaan, maar nu is het weer rustig, en zij dus ook. Met Oud en Nieuw was ze ook te angstig om buiten te plassen, maar toen durfde ze binnen ook niet. Gelukkig kon ze verder nog wel redelijk ontspannen en vond ze alleen het vuurwerk vlak na middernacht heel eng.

Het is een schat van een hond en we zijn heel blij met haar. We hopen haar nog een berg meer zelfvertrouwen te kunnen geven! Ik vertelde eerder al over de adoptie en ik gaf al eens een update.

pinit fg en rect red 28 - Skye Update Januari 2018

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: