Bullet Journal #2

Ik beloof je dat dit geen wekelijkse rubriek wordt, zo creatief ben ik niet. Maar ik wilde je wel even laten zien hoe het nu staat met mijn Bullet Journal. Zo maakte ik mijn eerste spread (een dubbele pagina) voor maart en heb ik vooral veel opzetjes gemaakt voor in de toekomst.

Maart

IMG 9248 1440x928 - Bullet Journal #2

Na het maken van een aantal trackers, vond ik het tijd voor mijn eerste monthly spread. Hou even in gedachten dat dit een dagboek is voor mij en niet echt een planner, dus ik zet er niet heel fanatiek mijn afspraken in. Ik probeer mezelf wel meer structuur te geven door lijstjes te maken, maar dat zie je later nog wel.

De tekst heb ik even afgeplakt, hallo privacy! Ik ben wat aan het klungelen geweest met washi en stempels, ik heb wat getekend en ik heb nog wat geoefend met handlettering. Voor iemand die zo slordig en chaotisch is als ik, vind ik het best een aardige poging.

Movie tracker

IMG 9249 1440x940 - Bullet Journal #2

Eén van mijn doelen voor mijn Day Zero Project, is het kijken van films, 100 stuks om precies te zijn. Ik denk dat ik er al minstens 20 heb gekeken sinds ik met het project begon. Maar dat heeft deze slimmerik dus niet zo best bijgehouden. Vandaar deze pagina’s in mijn Bullet Journal. De sticker op de linkerpagina is absoluut niet bedoeld om een fout te verbloemen, echt niet!

Dagelijkse pagina

IMG 9251 1440x909 - Bullet Journal #2

Op dit moment maak ik één pagina per dag, weer met de reden dat ik dit als dagboek gebruik. Ik wil dus behoorlijk wat ruimte om te kunnen schrijven. Om het huis weer een beetje op orde te krijgen, schrijf ik een dagelijks to do list. Dit is alleen nog maar de opzet, plaatjes en dergelijke komen later. De tekst ook, want de foto maakte ik op 28 februari. Dit is wel weer een goede manier om handlettering te oefenen en mijn handschrift in het algemeen te verbeteren.

Future Log

IMG 9253 1440x804 - Bullet Journal #2

Ik heb een Future Log gemaakt voor het komende half jaar. Hierboven zie je de bovenste helft van de linkerpagina. Op de onderste helft noteer ik de verjaardagen, vakanties en andere belangrijke data die ik niet mag vergeten.

Op de één of andere manier lijk ik creatiever te worden als ik bezig ben geweest met mijn BuJo. Alles wat in mijn hoofd zit, laat ik terugkomen in de pagina’s. Ik had een klein blogdipje, maar sinds ik dit doe, heb ik de komende drie weken al helemaal uitgetekend. Een uitlaatklep dus. Mijn planner ziet er een stuk zakelijker uit, maar ik gebruik wel een paar trucjes die ik geleerd heb van mijn BuJo.

pinit fg en rect red 28 - Bullet Journal #2

Share:

8 Reacties

 1. 2 maart 2018 / 18:50

  Je bullet journal ziet er heel gaaf uit en wat fijn dat het zo’n prettige uitlaatklep is 🙂 Vooral het bijhouden van de films die je hebt gezien, vind ik een leuk idee. Lijkt me tof om dat aan het eind van haar terug te zien 🙂

  • Annika
   Auteur
   4 maart 2018 / 14:20

   Dank je wel! Ik ben benieuwd hoeveel films ik ga redden dit jaar.

 2. jane
  3 maart 2018 / 21:45

  Ziet er heel leuk uit ik wil er ook steeds aan beginnen maar daar blijft het bij misschien toch maar ff doorpakken nu

  • Annika
   Auteur
   4 maart 2018 / 14:20

   Gewoon beginnen, de eerste pagina is het “engst”, daarna gaat het als vanzelf. Succes!

 3. 4 maart 2018 / 13:54

  Wat leuk gedaan! Ik vind het altijd zo leuk om inspiratie bij andere in hun bullet journals op te doen!

  • Annika
   Auteur
   4 maart 2018 / 14:21

   Dank je wel! Ik kijk veel op Pinterest en ik vind Creachick het heel leuk doen.

 4. 6 maart 2018 / 10:46

  Het is ook echt leuk om te doen, en zo’n journal wordt helemaal van jezelf. Ruim een jaar geleden begon ik met een leeg schrift en het is hartstikke leuk om daar doorheen te bladeren. Ik heb dan ook ondertussen 3 planners/BuJo’s. Eén echte agenda planner (die ik ook volplak met alle stickers en washi die ik kan vinden!) en een bujo voor mezelf waarin ik meer krabbel en teken dan plak. En dan nog een bujo-planner-agenda voor mij en mijn gozer samen. Erg handig om samen een goed overzicht te hebben van klusjes die nog gedaan moeten worden, of welke afspraken er deze week staan. Niet dat we nu alles netjes afmaken, maar we weten in ieder geval waar we de prio aan moeten geven. Heel overzichtelijk.

  • Annika
   Auteur
   6 maart 2018 / 12:08

   Wauw, 3 stuks! Ik plak zelf niet zo heel veel, ik heb ontdekt dat ik tekenen leuker vind. Daar ben ik dus momenteel heel erg op aan het oefenen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: