Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Er werden de afgelopen weken twee verjaardagen gevierd, en ik heb flink wat taarten gemaakt. Favoriet bij veel mensen is mijn Mon Chou taart, een heel makkelijke recept, waarvoor je niet eens een oven nodig hebt. No Bake, en zo ontzettend lekker!

Dit heb je nodig

  • 100 gram roomboter (of margarine)
  • 3/4 pak Bastogne koeken
  • 250 ml slagroom
  • zakje Klop Fix
  • 2 pakjes Mon Chou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • fruit

Stap 1

Ik begin met de bodem, hiervoor laat ik de boter in een steelpannetje smelten en maal ik de Bastognekoeken tot kruim. Het kruim doe je bij de boter, goed mengen en dan verdelen over de bodem van een springvorm, die ik al bekleed heb met een laagje bakpapier.

IMG 9357 1440x960 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!IMG 9361 1440x1089 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

De springvorm zet je vervolgens in de koelkast, zodat de bodem alvast kan uitharden.

Stap 2

Dan klop ik de slagroom met het zakje Klop Fix, totdat je de kom op de kop boven je hoofd kunt houden zonder dat je vies wordt.

IMG 9363 1440x960 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Stap 3

Zonder de mixhaken schoon te maken ga ik verder met de suiker en Mon Chou. Ik gebruik nooit de plastic bakjes Mon Chou, maar altijd de kleine pakjes in zilverfolie, die is wat steviger.

IMG 9366 1440x960 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Stap 4

IMG 9368 1440x960 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Even mixen tot de suiker is opgelost. Daarna kun je de slagroom erdoor doen. Dit mengsel mix ik even snel, zeker niet te lang, want dan sla je alle lucht er weer uit. Het mengsel verdeel je dan egaal over de Bastognebodem.

IMG 9372 1440x1057 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!IMG 9375 1440x1014 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Stap 5

De allerlaatste stap is het fruit. Nu kun je ervoor kiezen om vers fruit te gebruiken, goede keus! Ik gebruik meestal een blik Vlaaifruit van Hak, en dan specifiek de kersenvariant, omdat mijn kinderen daar wild van zijn.

IMG 9377 1440x1198 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!IMG 9380 1440x1029 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

En dan krijg je dus het bovenstaande plaatje. Binnen 20 minuten kan hij in je koelkast staan. En in 20 minuten kan hij ook opgegeten worden!

TIP: De bodem is ook lekker als je hem van Oreo’s maakt.
TIP: Ook lekker, Mon Chou toetjes!

pinit fg en rect red 28 - Mon Chou Taart | Recept No Bake!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge