Talking As Fast As I Can – Lauren Graham

Hand omhoog als je ook de puberteit hebt doorgebracht met Gilmore Girls. En nog een keer je hand de lucht in als je heel erg uitkeek naar de nieuwe serie op Netflix. Sinds de serie werd uitgezonden is er geen jaar voorbij gegaan waarin ik niet naar Gilmore Girls heb gekeken. Vroeger identificeerde ik me met Rory, maar nu steeds meer met Lorelai. Ik volg Lauren Graham op Twitter en kwam er achter dat ze een paar boeken heeft geschreven. Ik begon met Talking As Fast As I Can.

Lauren van geboorte tot nu

IMG 9147 1440x1054 - Talking As Fast As I Can - Lauren Graham

Lauren beschrijft haar leven aan de hand van anekdotes, en illustreert ze af en toe met foto’s en plaatjes. Ze schuwt geen enkel onderwerp, ze is zelfs open over haar relaties, iets waarin ze in interviews nooit iets over vertelt. Ze geeft adviezen en maakt je aan het lachen. Het boek beschrijft haar leven, hoe ze begon als actrice toen ze nog op school zat, en hoe ze daarna ging studeren en haar talenten verder ontwikkelde.

Parenthood en Gilmore Girls

IMG 9156 1440x1110 - Talking As Fast As I Can - Lauren Graham

De twee meest iconische rollen die Lauren gespeeld heeft, zijn die van Sarah Braverman in Parenthood (waar haar relatie met Peter Krause is ontstaan) en Lorelai Gilmore in Gilmore Girls. Een groot deel van het boek beslaat haar weg naar deze rollen toe, maar ook hoe ze het ervaarde om aan deze series te werken. Ze noemt zelf Lorelai haar favoriete rol, vooral omdat deze rol het dichtst bij haar staat.

Dagboek

IMG 9159 1440x1123 - Talking As Fast As I Can - Lauren Graham

Voor de reünie van Gilmore Girls hield Lauren een dagboek bij, dat is opgenomen in dit boek. Ze vertelt over een paar verrassende cameo’s, maar ook over het gevoel en de sfeer op de set. Dit deel vond ik verreweg het leukst om te lezen, omdat ik veel herkende, maar ook een paar keer verrast werd. Ik vind weinig leuker dan lezen over setgeheimen en nieuwe plottwists.

Voor wie is dit boek?

Als je fan bent van Gilmore Girls dan is dit wel een must om te lezen, maar als je geïnteresseerd bent in het echte leven van een beginnend actrice, is dit ook een aanrader. Als je echter nog nooit hebt gehoord van Lauren Graham of Gilmore Girls, kan het leuk zijn, maar ik denk dat er dan veel aan je voorbij gaat. Het boek beschrijft wel echt de weg naar Gilmore Girls en de periode daarna. En dan weer de weg naar Gilmore Girls. Voor een groot deel van mijn generatie zal dit een aanrader zijn. Ik vond het in ieder geval heerlijk weglezen. De andere boeken van Lauren staan ook op mijn leeslijst. Ze schrijft namelijk ook fictie.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik kocht Talking As Fast As I Can van Lauren Graham bij Bol.com, de kosten variëren van €5,49 voor het eBook tot €21,99 voor de hardcover.

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Talking As Fast As I Can - Lauren Graham

Share:

8 Reacties

 1. 1 maart 2018 / 08:00

  Oehhh wat ontzettend leuk!! Ik wist niet dat ze een boek geschreven had, maar I love Gilmore Girls. Ik identificeer mij nu ook met Lorelai i.p.v. met Rory. Het lijkt me ook een fantastische serie om met een dochter te kunnen kijken. πŸ™‚

  • Annika
   Auteur
   1 maart 2018 / 09:06

   Ik keek het vroeger regelmatig met mijn moeder. Ik heb zelf twee zoons, die lopen hier helaas niet warm voor, denk ik.

   • 2 maart 2018 / 09:01

    Hihi ja het is wel meer een vrouwenserie denk ik. πŸ˜‰ Super leuk dat je dit met jouw moeder keek! πŸ™‚

 2. 1 maart 2018 / 10:44

  Oh wat leuk! Ben hier wel benieuwd naar!

 3. 1 maart 2018 / 13:06

  Leuk! Wist wel dat ze dit boek had geschreven, maar had er nog niet heel veel reviews over gelezen. Wil ‘m toch wel graag hebben denk ik. Was meeeega fan van the Gilmore Girls!

  • Annika
   Auteur
   2 maart 2018 / 10:24

   Ik vond het heel fijn om te lezen. Een beetje alsof ze tegenover je zit en het vertelt, heel persoonlijk, met veel humor.

 4. 1 maart 2018 / 19:00

  Super benieuwd naar dit boek. Heeft ze echt meerdere boeken geschreven? Dat wist ik niet! Van dit boek had ik wel al gehoord en dat staat dan ook al een tijdje op mijn lijstje. Als grote Gilmore Girls liefhebber wil ik het heel graag eens gelezen hebben!

  • Annika
   Auteur
   2 maart 2018 / 10:23

   Ja, in ieder geval een fictie verhaal over een actrice die het probeert te maken in de industrie en volgens mij nog een autobiografisch verhaal.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: