Mrs. Marvelous kijkt Jessica Jones

Vandaag wil ik het hebben over één van mijn favoriete superhelden, Jessica Jones. Ze is dan misschien niet het prototype held, maar op haar manier probeert ze toch altijd het goede te doen.

Jessica Jones

Jessica Jones is een voormalig superheldin, nu privé detective. Het eerste seizoen van de serie speelt zich af na de gebeurtenissen in The Avengers, dus de mensheid is op de hoogte van het bestaan van helden, mensen met krachten. De serie heeft een beetje een film noir setting en doet wat donker en depri aan. Jessica is een beetje een antiheld. Ze zit 24/7 aan de drank om de dag door te komen. Via Alias Investigations krijgt ze haar zaken binnen, en probeert ze onder de radar te blijven.

Comics

IMG 9611 1440x891 - Mrs. Marvelous kijkt Jessica Jones

De serie wijkt wat af van de comics, en ik ga hier niet spoileren, maar ik vind dat de Netflix Jessica qua karakter heel goed lijkt op Comic Jessica. Hun levensloop is misschien iets anders, maar als je van de comics houdt, kun je ook prima kijken naar de serie. Als je het mij vraagt was Krysten Ritter de perfecte keuze om Jessica te spelen. Jessica heeft een donkere, cynische blik op de wereld en ze zit vol met sarcasme. Zowel de serie als de comic is een bron van vrouwelijke inspiratie, want ondanks al haar fouten, is Jessica een sterke persoonlijkheid.

De vrouwen in de serie hebben duidelijk geen man nodig om ze te redden, sterker nog, de mannen zijn sidekicks. Jessica Jones is het bewijs dat Marvel meer films en series moet maken met een sterke vrouw in de hoofdrol, want de serie is populair.

Peabody%27s %27Marvel%27s Jessica Jones%27 Night %2827139382503%29 %28edited%29 - Mrs. Marvelous kijkt Jessica Jones

Krysten Ritter Bron: Wikimedia

Seizoen 1

In het eerste seizoen maken we kennis met Jessica. Het is geen origins-verhaal, dus je komt er nog niet achter hoe ze aan haar superkrachten is gekomen. We maken kennis met de belangrijke mensen in haar leven, haar beste vriendin, maar ook de slechterik.

Door een opdracht wordt Jessica gedwongen een monster uit haar verleden onder ogen te komen.

Seizoen 2

Dit seizoen begint waar seizoen 1 is geëindigd. Er wordt niet gerefereerd aan de gebeurtenissen in The Defenders, dus je kunt gerust beginnen aan dit seizoen zonder naar die serie te hebben gekeken.

Jessica heeft een assistent aangenomen die haar helpt zaken te filteren. Al snel komt ze op het spoor van een groot mysterie en komen we er dan eindelijk achter hoe Jessica aan haar superkrachten is gekomen. Heel veel meer valt er niet te vertellen zonder details te verklappen.

The Defenders

Jessica Jones is ook lid van The Defenders, samen met Luke Cage, Daredevil en Iron Fist. Samen nemen ze het op tegen The Hand en proberen ze Hell’s Kitchen te redden van de ondergang. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik deze serie behoorlijk vond tegenvallen. Er zijn 8 afleveringen, maar het duurt een eeuwigheid tot de serie een beetje op gang komt. Ik denk dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen.

Extraatje

Deze clip moet je eigenlijk alleen kijken als je seizoen 2 hebt gezien, maar er zitten geen spoilers in. Je mist alleen wat context.

Het lijkt me duidelijk dat ik een fangirl ben, en dat ben ik zeker. Neemt niet weg dat dit gewoon een hele goede serie is, die je eigenlijk gewoon een keer moet uitproberen. Jessica Jones en The Defenders kun je bekijken op Netflix en de comics zijn onder andere te koop bij Comicasa.

pinit fg en rect red 28 - Mrs. Marvelous kijkt Jessica Jones

Share:

1 Reactie

  1. 11 april 2018 / 16:49

    Eerste seizoen van Jessica Jones was geweldig! Tweede seizoen was wat minder maar nog steeds erg goed. Goede verhaallijnen en Krysten Ritter Bron acteert geweldige in de serie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   14
0   30
2   25
2   28
Translate »
%d bloggers liken dit: