Lush Marilyn Haarmasker

Ik had ooit heel lichtblond haar, net zoals mijn oudste zoon nu. Inmiddels ben ik in de dertig en is mijn haar iets donkerder geworden. Ik ben nog steeds heel blond, maar ik krijg steeds meer last van een gele gloed. Daarom ben ik steeds vaker in de weer met haarproducten die de gele gloed zouden moeten laten verdwijnen, zoals zilvershampoo. Ook gebruik ik al een tijdje het Lush Marilyn Haarmasker, en daar wil ik je vandaag wat meer over vertellen.

Lush Marilyn Haarmasker

IMG 3494 1440x1682 - Lush Marilyn Haarmasker

Ik kan me zo voorstellen dat dit haarmasker is vernoemd naar de wereldberoemde Marilyn Monroe, die onder andere bekend stond om haar (geverfde) blonde lokken. Dit haarmasker is geschikt voor natuurlijke blondines, maar ook voor blond uit een potje. Hoe vaker je het gebruikt, hoe intenser het effect wordt. Het masker bevat onder andere kamille en citroen.

IMG 3496 1440x963 - Lush Marilyn Haarmasker

Het haarmasker zit in het herkenbare zwarte Lush potje, niet heel bijzonder aantrekkelijk, maar wel lekker duidelijk, want je weet meteen wat je in huis haalt. Als je vijf schone, lege potten terugbrengt naar de winkel krijg je gratis een vers masker, ook heel fijn.

Ingrediënten

IMG 3498 1440x2054 - Lush Marilyn Haarmasker

Er zitten 16 ingrediënten in Marilyn, die allemaal veganistisch zijn, en natuurlijk is het product ook helemaal cruelty free. Door de lijnzaadgel wordt je haar lekker zacht, de kamille zorgt ervoor dat de gele gloed minder wordt en citroen zorgt voor de glans. Het bevat wel parabenen en SLS.

Gebruik en resultaat

Je smeert dit haarmasker op droog haar, en dat is even wennen. Mijn haar is schouderlang en ik doe ongeveer 4 á 5 keer met een pot van 225 gram. Het is handig om je haar met een clip vast te zetten, omdat je anders alles onder smeert. Je brengt een dikke laag aan, masseert even in en zet het dan vast. Dan laat je het 20 minuten intrekken, vervolgens spoel je het uit onder de douche en was je daarna je haren met shampoo en gebruik je eventueel conditioner. Hieronder zie je het resultaat op mijn haar.

IMG 9748 1440x1264 - Lush Marilyn Haarmasker

Ik heb helaas geen voor-foto’s, maar ik kan je wel vertellen dat het Lush Marilyn Haarmasker toch wel flink wat van de gele gloed laat verdwijnen. Als ik het masker heb gebruikt, ruik ik nog dagenlang een frisse combinatie van kamille en citroen, ook al was ik het om de dag gewoon met mijn eigen shampoo.

Mijn oordeel

Het advies is om het masker wekelijks te gebruiken. Ik vergeet iedere keer dat ik dit masker heb, en bij mij is het meer om de maand, maar toch doet het wel wat voor mijn haar. Ik ben ervan overtuigd dat het beter zou werken als ik het vaker zou gebruiken, maar het ergste gele haalt dit product er wel uit, ook als je het minder vaak gebruikt. Als je lang haar hebt, kan ik me voorstellen dat dit een prijzig geintje wordt, want heel goedkoop is Lush natuurlijk niet. Dik aanbrengen is ook relatief, ik pak een flinke klodder en verdeel die over mijn haar, dan kam ik het goed door met een grove kam en masseer het nog even goed. Je hoeft natuurlijk niet meteen de halve pot over je hoofd te verdelen.

Ik vind het een heel fijn product, mijn haar is minder geel, zachter, glanzender en makkelijker doorkambaar. En het ruikt ook nog eens lekker zomers en fris.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Lush Marilyn Haarmasker is alleen verkrijgbaar bij Lush en kost €13,95 voor een pot van 225 gram. Het is niet verkrijgbaar in de winkel, je kunt het alleen online bestellen.

pinit fg en rect red 28 - Lush Marilyn Haarmasker

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: