Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation

De eeuwigdurende zoektocht naar een fijne foundation gaat door. Dit keer laat ik je de Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation zien.

25HR Foundation?!

IMG 9798 1440x1641 - Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation

Laten we beginnen met de verpakking, de foundation zit in een glazen flacon met een standaard inhoud van 30 ml. Er zit geen pompje op, maar een sponsapplicator. Zoals een lipgloss of concealer, maar dan vaal groter. Hieronder kun je zien wat ik bedoel. Hij zou een medium coverage moeten geven. Your skin, but better, zeg maar.

Rimmel belooft een houdbaarheid van 25 uur. Ten eerste, dat lukt volgens mij met geen enkele foundation. Zelfs met de beste van de beste heb je mazzel als je er nog een beetje toonbaar uitziet na een lange dag. Ik ben dus al heel tevreden als mijn basis goed zit van 7 uur ‘s ochtends tot een uur of 22 ‘s avonds. 25 uur is gewoonweg niet geloofwaardig. Ten tweede, 25 uur? Waarom niet gewoon 24? Tja…

IMG 9804 1440x1644 - Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable FoundationIMG 9805 1440x973 - Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation

Ik heb gekozen voor de kleur 010 Light Porcelain, omdat ik nu eenmaal heel bleek ben. Het aantal kleuren is teleurstellend, al ben ik blij, dat er deze keer voor de bleke huid ook wat bij zit. Voor de donkere huid is deze lijn waardeloos, helaas. Erg toegankelijk is deze foundation van Rimmel daardoor dus niet.

De mijne heeft een SPF 20, sommige andere kleuren hebben SPF 18, dat is dan wel weer leuk meegenomen.

Ingrediënten

Aqua/Water/Eau, Cyclopentasiloxane, Talc, Isododecane, Glycerin, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, Peg-10 Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Sodium Chloride, Ammonium Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Disteardimonium Hectorite, Pentylene Glycol, Triethoxycaprylylsilane, Chlorphenesin, Parfum/Fragrance, Alcohol Denat., Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Fructose, Propylene Carbonate, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate, Urea, Retinyl Palmitate, Disodium Deceth-6 Sulfosuccinate, Disodium Edta, Laureth-30, Allantoin, Maltose, Sodium Lactate, Sodium Pca, Trehalose, Hexyl Cinnamal, Sodium Dehydroacetate, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Linalool, Bht, Glucose, Sodium Hyaluronate, Geraniol, Tocopherol, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, [May Contain/Peut Contenir/+/-: Titanium Dioxide (Ci77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499)]

Swatchtijd!

IMG 9625 1440x1164 - Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation

De foundation is behoorlijk vloeibaar en voelt daardoor heel licht aan. Op de swatch hierboven kun je zien dat de dekking best okee is. Hij droogt redelijk snel, dus een beetje haast is geboden bij het blenden.

Op mijn gezicht

Links draag ik niks, en je ziet goed dat ik last heb van roodheid, vooral bij mijn neus en wangen. Op de twee linkerfoto’s draag ik de foundation en de rest van mijn make-up. Ik heb bewust foto’s gemaakt met verschillend licht, zodat je het effect beter kunt zien.

Van een afstandje ziet de Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation er best goed uit. Van dichtbij ben ik iets minder tevreden. Je ziet hem heel duidelijk zitten, en dat is nou juist wat ik niet wil. Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat mijn huid de laatste maand niet helemaal lekker gaat, en als gevolg daarvan heb ik heel veel last van een vette huid en puistjes. De foundation lijkt mijn poriën extra te benadrukken en dat vind ik niet zo fijn.

Qua houdbaarheid is hij ook best goed, op een beetje slijtage na, kan hij er goed mee door op een lange werkdag. Voor nu laat ik hem even staan, maar zodra mijn huid zich weer gedraagt, trek ik hem nog eens uit de kast. Ik ben er dus, helaas, niet helemaal door omver geblazen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation is verkrijgbaar bij de drogist. Ik kocht de mijne met 50% korting bij Kruidvat tijdens een actieperiode. De normale winkelprijs is €15,49.

pinit fg en rect red 28 - Rimmel Lasting Finish 25HR Breathable Foundation

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: