Bonfire – Krysten Ritter

Toen ik naar informatie aan het zoeken was voor mijn artikel over Jessica Jones, stuitte ik op dit boek. Bonfire van Krysten Ritter is een thriller. Je kent Krysten misschien ook wel als Jessica Jones. Ik kocht het, ik las het, en vandaag deel ik mijn mening met je.

Duizendpoot

IMG 9800 1440x1456 - Bonfire - Krysten Ritter

Je ziet het vaak, mensen die in de spotlight staan, die meerdere talenten cultiveren. Zo ook Krysten Ritter, naast haar carrière als actrice zit ze in een band en schreef ze dit boek. In de loop van de jaren heb ik een interesse ontwikkeld voor acteurs die schrijven. Ik heb bijvoorbeeld het kookboek van Sarah Michelle Gellar (Buffy The Vampire Slayer), het boek van Anna Kendrick (Pitch Perfect) en één van de boeken van Lauren Graham (Gilmore Girls). Ik geloof niet dat dit boek veel aandacht heeft gekregen toen het uitkwam in 2017, maar ik ben blij dat ik het heb ontdekt.

Bonfire

IMG 9802 1440x1020 - Bonfire - Krysten Ritter

Abby Williams is een advocate, gespecialiseerd in milieurecht, die na 10 jaar terugkeert naar haar geboorteplaats, Barrens. Samen met haar team moet ze onderzoeken of er iets mis is met het waterreservoir in het gehucht. Abby heeft veel nare herinneringen aan haar tijd in Barrens en die komen allemaal weer boven tijdens haar werkzaamheden. Het verleden en heden lijken met elkaar verbonden te zijn, maar Abby is de enige die het verband ziet. Ze wordt steeds dieper het mysterie ingezogen en ze verliest zichzelf steeds meer in haar overtuigingen.

Wat heeft een vermist tienermeisje te maken met een vervuild waterreservoir? Lukt het Abby op tijd om de zaak op te lossen?

Mijn oordeel

Het boek maakt sprongen van het heden naar het verleden, maar is daarin niet verwarrend, er zit een logica achter. Naarmate je dieper in het verhaal komt, wordt er steeds meer duidelijk. De hoofdpersoon is sympathiek, als je een pestverleden hebt, dan vermoed ik dat je veel in haar herkent. Zoals gebruikelijk springt de verdenking van persoon naar persoon tot uiteindelijk de ontknoping komt, en die is verrassend.

Zeker een aanrader, een meer dan prima boek in het genre. Krysten Ritter weet goed de spanning op te bouwen en ze schreef een logisch verhaal, zonder nare open eindes. Een echte pageturner, met 288 pagina’s leesplezier.

Prijs en verkrijgbaarheid

Bonfire van Krysten Ritter is verkrijgbaar bij Bol.com en kost €15,99 voor de hardcover en paperback en €10,99 voor het ebook.

Dit artikel bevat een affiliate link.

pinit fg en rect red 28 - Bonfire - Krysten Ritter

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: