De zoektocht naar een telefoon

Vandaag vertel ik je meer over mijn wensen en eisen voor een mobiele telefoon en mijn zoektocht naar een nieuw model. Wat heb je als blogger zeker nodig, en wat wil ik zelf graag?

IMG 0001 1440x1115 - De zoektocht naar een telefoon

Samsung J5

Ik heb al ruim 2 jaar een prima telefoon, de Samsung J5. Hij deed altijd alles wat ik wilde, bellen en berichten sturen, meer had ik niet nodig. En natuurlijk zo af en toe een spelletje. Sinds ik blogger ben, zijn mijn verwachtingen veranderd, ik stel inmiddels andere eisen aan mijn telefoon. Het grootste probleem waar ik tegenaan loop zijn de beperkte opties van de camera.

Daarnaast ben ik een Pokémon GO speler en zit ik met smart te wachten op de Harry Potter versie van Niantic. De J5 heeft geen AR-modus, en ook al is een spel prima speelbaar zonder, het doet toch af aan de beleving van het spel. Voor een AR-modus heb je een gyroscoop nodig, waardoor je tijdens Pokémon GO “in het echt” monsters kunt vangen.

Ter verduidelijking heb ik even twee screenshots gemaakt met mijn tablet, die wel een AR-functie heeft.

Na twee jaar heeft mijn J5 ook steeds meer moeite met updates. Hij zeurt iedere keer dat hij gebrek aan ruimte heeft, en zoveel apps heb ik niet eens. Nog een nadeel is de lastige verkrijgbaarheid van accessoires. Hoog tijd voor een nieuwer model dus.

Mijn wensen

De twee belangrijkste eisen die ik heb, zijn een goede camera en meer geheugen. Minder belangrijk, maar wel fijn, is dus een AR-modus. Ook zou ik heel graag weer een Samsung willen, de meeste mobieltjes die ik heb gehad waren van Samsung. Toen ik net verkering kreeg met mijn partner, kreeg ik van hem een Samsung E530 LadyPhone. Man, wat heb een plezier gehad aan die telefoon, helaas werd hij gestolen en moest ik sneller dan gepland aan een nieuwe. Mijn tablet is ook van Samsung, een Galaxy Tab S2 8.0, deze kocht ik in september 2015 en hij werkt nog perfect. Mijn man heeft er zelf een aantal maanden geleden ook eentje gekocht.

IMG 0012 1440x1194 - De zoektocht naar een telefoon

Het zou heel fijn zijn om mooie foto’s te kunnen maken buiten de deur, zonder dat ik mijn camera mee hoef te slepen. Vooral als je een beetje succes wilt hebben op Instagram, is een goede camera op je mobiel echt een must. Met het bovenstaande in gedachten kom ik natuurlijk al snel op de nieuwe Samsung S9.

Samsung S9

Ik denk dat je wel kunt stellen dat we hier in huis fan zijn van Samsung. De Samsung S9 lijkt me dan ook een logische vervolgstap. Met een geheugen van 64GB en een geweldige goede camera voldoet hij absoluut aan mijn bloggerwensen. De Main Camera heeft 12 megapixel en de Camera Voor heeft 8 megapixel, daar kun je bijna geen slechte foto’s meer mee maken.

Als ik niet genoeg zou hebben aan het geheugen, kan ik hem altijd nog uitbreiden met een Nano SD. Het oog wil natuurlijk ook wat, en gelukkig is de S9 verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, blauw, zwart en paars. Ik ga dan voor de paarse versie, omdat die me doet denken aan mijn allereerste Samsung.

shop S9 lilac front back dubbel - De zoektocht naar een telefoon

Wat ik ook handig vind, is de optie voor een tweede sim-kaart, fijn als je een tweede nummer hebt voor je zakelijke contacten.

Voor de Samsung S9 zijn veel makkelijker accessoires te krijgen. De J5 die ik nu heb is een budgetmodel en het vinden van een passend hoesje was een uitdaging.

Dit is echt een gadget waar ik heel blij van word. Wat is jouw droomtelefoon?

Dit artikel bevat gesponsorde content.

Beeld: T-Mobile

pinit fg en rect red 28 - De zoektocht naar een telefoon

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: