Tips voor een zomerse lente

jay wennington 280323 unsplash 1440x960 - Tips voor een zomerse lente

Ik zit heerlijk in de tuin, met mijn laptop op schoot. Voor mijn neus zit mijn jongste te spetteren in het zwembad, de oudste zit naast me op de bank te genieten van de warmte. Wel met een tablet op schoot, je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Vandaag wil ik je een paar tips geven om de warme dagen door te komen met of zonder kinderen. Laat het maar een lekker zomerse lente worden.

Neem een zwembad

Een zwembad in de tuin is niet alleen weggelegd voor de allerrijksten onder ons. Voor ieder budget is een zwembad verkrijgbaar. Zo hebben mijn ouders een wat groter bad, dat we aan het begin van de zomer opzetten en dan de hele zomer laten staan. Dan word je wel druk met de waterkwaliteit, en heb je een pomp nodig.

Wij hebben twee opblaasbare zwembaden. De eerste is er eentje in wat duurdere categorie, ik betaalde een aantal jaar terug rond de €50,-. Het is rechthoekig met een glijbaan en hij sproeit water. Dit bad is eigenlijk iets te groot voor onze tuin en we gebruiken hem dan ook niet zo vaak. Het andere bad heb ik gisteren besteld en werd vanochtend vroeg geleverd, het kostte €12,99. Het is een heel simpel zwembad, rond met drie opblaasbare ringen. Het staat binnen een kwartier, alleen vullen duurt een eeuwigheid. Beide zwembaden gooi je ‘s avonds weer leeg.

Je hebt natuurlijk helemaal geen kinderen nodig om een zwembad te verantwoorden, om zelf lekker af te koelen mag je er natuurlijk ook één aanschaffen. Veel honden vinden een verkoelend bad ook lekker.

Maak je tuin comfortabel en gezellig

Om echt te kunnen genieten is het natuurlijk fijn als je er gezellig bij zit. Wij zijn dit jaar eindelijk serieus aan de tuin begonnen en hebben flink wat plannen. We krijgen binnenkort een nieuwe poort en schutting, en daarna gaan we de tuin zelf flink aanpakken. We hebben al een loungebank aangeschaft, zodat we wel alvast lekker kunnen zitten. De kussens zijn lekker zacht en we kunnen er met zijn vieren prima op zitten, meestal met de benen omhoog. Wij hebben deze gekocht tijdens een actie, waardoor hij nog maar €299,- kostte.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat we de zithoek nog wat uitbreiden en dat we wat gezellige plantjes met veel kleur in de tuin gaan zetten.

Zorg er ook vooral voor dat je beschut kunt zitten. Een beetje zon is best fijn, maar niemand zit te wachten op zonschade. Gebruik een parasol, of bouw een overkapping.

Hou het binnen koel

Met de oplopende temperaturen kan het ook snel warm worden in huis. Het is altijd een beetje uitproberen wat voor jouw huis werkt, maar sinds wij dubbele beglazing hebben, is het veel makkelijker om echte hitte buiten te houden. Onze woonkamer ligt aan de tuinkant van het huis, en de tuin ligt op het noorden. Dit betekent dat we bijna de hele dag schaduw hebben. Na het avondeten doe ik de rolluiken dicht, en blijft de warmte buiten. Aan de voorkant is het juist andersom en heb ik de hele dag de luiken dicht en zet ik ze na het avondeten open.

Als je veel last hebt van de warmte, kun je altijd kiezen voor een mobiele airco, of een goede ventilator.

Leg een voorraad aan

Als ik weet dat het een hele warme dag gaat worden, dan probeer ik om in de ochtend zoveel mogelijk te doen. Ik pas dan het avondeten aan op het weer, we eten dan een salade of iets dergelijks, de oven en het fornuis gaan zo min mogelijk aan. De kinderen zijn gek op fruit, dus dan snij ik ‘s ochtends een bak vol fruit, die ik in de koelkast bewaar. In de loop van de dag kunnen ze dan regelmatig een bakje koel fruit eten. Zo maak ik ook regelmatig een grote kan limonade met ijsklontjes, die ik buiten in de schaduw kan laten staan. Je hoeft dan niet iedere keer naar de keuken te lopen.

Bescherm jezelf

Dit is misschien wel de belangrijkste tip die ik je kan geven. Blijf jezelf goed insmeren, en je kinderen natuurlijk ook. Zelfs in de schaduw kun je flink verbranden door weerkaatsing. Voor ik mezelf en de kinderen ‘s ochtends aankleed, smeer ik ons van onder tot boven helemaal in. Beide kinderen hebben een SPF mee in hun tas, zodat ze op school en in de opvang ook kunnen smeren. Wij zijn heel erg licht, dus we gebruiken altijd minstens SPF 30. Een goede zonnebril is ook absoluut geen overbodige luxe.

Drink voldoende en hou je hoofd koel, succes!

Beeld: Photo by Jay Wennington on Unsplash

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Tips voor een zomerse lente

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: