Harry Potter: Hogwarts Mystery

Sinds kort speel ik Harry Potter: Hogwarts Mystery, een spel op de tablet (of op de telefoon). Een leuk tijdverdrijf, waar ik je vandaag wat meer over wil vertellen.

Bijna iedereen die ik ken, van mijn leeftijd en jonger, is opgegroeid met Harry Potter. Ik las vroeger de boeken in het Nederlands en in het Engels, ik las ze voor aan mijn broertje en ik zag alle films in de bioscoop. Inmiddels heb ik de films op dvd, en heb ik de boeken gedoneerd aan de kringloop. Dat laatste heb ik gedaan, omdat ik allemaal verschillende drukken had en ik wil graag een keer een bewaarbox met de hele serie. Mijn oudste van zeven heeft ook al een paar films gezien, en ook hij heeft het tovenaarsvirus te pakken.

Hogwarts Mystery

Screenshot 20180513 000409 2 1440x1020 - Harry Potter: Hogwarts Mystery

Dit spel speelt zich af in de jaren voordat Harry Potter naar Hogwarts gaat. Dat betekent dat je naar school gaat met onder andere Nymphadora Tonks en Charlie Weasley, zij zitten in jouw jaar, en Bill Weasley, hij zit twee jaar hoger. Natuurlijk krijg je les van alle welbekende professoren.

De rode draad in het spel is de zoektocht naar de Cursed Vaults en de vermissing van de broer van je karakter.

Aan het begin van het spel kies je je karakter en mag je ook zelf bepalen in welk huis je terechtkomt. Ik koos voor Ravenclaw, vanwege mijn eeuwige drang naar kennis 🙂

Er zijn drie soorten valuta; stamina, waarmee je missies doet en lessen volgt. Iedere 4 minuten krijg je er eentje bij, en bij de vlieglessen kun je je maximale stamina verhogen. Munten, waarmee je speciale missies kunt beginnen en voorwerpen kunt kopen. Je krijgt ze door het uitvoeren van missies en het volgen van lessen. Tenslotte zijn er gems, die krijg je vaak als beloning voor missies en het verhogen van je level.

Overzicht

Op de plaatjes hieronder kun je zien wat je zoal kunt doen in het spel. Ieder schooljaar krijg je toegang tot meer delen, ik zit pas in jaar drie en ik heb al behoorlijk wat vrijgespeeld, maar er zijn ook nog heel veel plekken waar ik nog niet naartoe kan.

Je kiest zelf welke lessen je volgt, maar om verder te komen, zul je bepaalde doelen moeten halen. Daar pas je je keuzes op aan. Zodra er een vliegles aangeboden wordt, doe ik die, want dat betekent meer ruimte voor stamina en dus langer kunnen spelen. Iedere actie kost stamina als het op is, moet je behoorlijk lang wachten voor je verder kunt spelen.

De House Cup

Screenshot 20180619 143725 1440x1080 - Harry Potter: Hogwarts Mystery

Ik zit dus in Ravenclaw, en net als in de boeken, verzamel je in de loop van het schooljaar punten voor je huis, in de hoop dat jullie de cup winnen. Je verdient deze punten door lessen te volgen, maar als je een les niet afmaakt in de gestelde tijd, verlies je huispunten. Ook tijdens missies loop je de kans dat je beloont of gestraft wordt. Vooral Snape vindt het leuk om je dwars te zitten.

Persoonlijke ontwikkeling

Screenshot 20180619 143708 1440x1080 - Harry Potter: Hogwarts Mystery

Met munten en gems kun je je outfit compleet naar wens aanpassen. Munten zijn redelijk makkelijk te verdienen, voor gems moet je harder je best doen. Ik koop niet snel iets voor mijn garderobe, maar als ik het doe, gebruik ik alleen munten. Soms komt er een mini-event voorbij waarmee je outfits kunt verdienen, dan zijn ze helemaal gratis.

Screenshot 20180619 143649 1440x1080 - Harry Potter: Hogwarts Mystery

Door het volgen van lessen wordt je slimmer, net als in het echt. Ieder vak dat je volgt maakt je sterker op een bepaald vlak, Courage, Empathy of Knowledge. Zo krijg je Courage voor het volgen van vliegles en Knowledge voor Potions en Transfiguration. Ik probeer alle drie gelijk te houden, zodra ik een level hoger ben op een vlak, focus ik me op de andere twee. Hoe hoger deze levels, hoe makkelijker het is om bijvoorbeeld vriendschappen te sluiten.

Verdienmodel

Natuurlijk is het de bedoeling van de makers om aan je te verdienen. Gelukkig doen ze dat in dit spel op een fijne manier. Als je geld uitgeeft groei je sneller, maar je hoeft absoluut geen cent uit te geven voor een leuke speelbeleving. Ik heb geen cent uitgegeven aan dit spel, en ben dat ook niet van plan. Je geduld wordt wel op de proef gesteld af en toe, maar er is geen zogenaamde “paywall”, waarbij je moet betalen om verder te komen. Zo af en toe komt er een icoontje voorbij waarop je kunt klikken, dan kijk je een reclamefilmpje en krijg je een paar gems. Is gratis, en niet verplicht. Verder is het spel reclamevrij. Mocht je er nu toch geld tegenaan willen gooien, wacht dan tot er een aanbieding voorbijkomt. Dat gebeurt best vaak, en scheelt je een hoop geld.

Downloaden

Lijkt het je een leuk spel? Klik dan hier voor de downloads voor Apple en Android. Ook kun je hier terecht voor meer informatie. Het spel is helemaal gratis, maar let wel op dat je via wifi speelt, omdat het spel af en toe content download tijdens het spelen. Het zou vervelend zijn als je op die manier door je bundel heen brandt.

 

pinit fg en rect red 28 - Harry Potter: Hogwarts Mystery

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: