De Hobby Hopper

giulia bertelli 104578 unsplash 1440x1440 - De Hobby Hopper

Photo by Giulia Bertelli on Unsplash

Wat is een Hobby Hopper?

Ik vergeef het je, als je nog nooit van deze term hebt gehoord. Ik had er ook nog nooit van gehoord, tot ik mezelf zo noemde tijdens een gesprek met mijn man.

Een hobby hopper is iemand die van de ene hobby naar de andere gaat. Iemand met een brede interesse en (soms) een korte aandachtsspanne. Niet per se een trendvolger, of -setter, maar zo iemand die iets voorbij ziet komen en zich er dan (al dan niet tijdelijk) in vastbijt.

Hobby’s van het verleden

Het begon al vroeg voor mij. Na het halen van mijn zwemdiploma was ik vrij in het kiezen van een opvolgsport. En dit heb allemaal gedaan; nog meer zwemmen, jazzballet, tennis, badminton, korfbal en scouting. En natuurlijk de dansles ter algemene ontwikkeling, die werd verplicht door mijn moeder. Al deze sporten beoefende ik bij een club of vereniging, daarnaast hield ik me ook bezig met rolschaatsen, skeeleren, fietsen op mijn vaders wielrenfiets en het hebben van knaagdieren en konijnen.

De ene hobby bleef langer plakken dan de andere, het langst heb ik gezwommen, met korfbal en badminton had ik het na de proefles wel weer gezien. Als ik mijn zin had gehad, zat paardrijden er ook bij, maar zo gek heb ik mijn ouders niet gekregen.

Toen ik wat ouder werd, want de hele lijst hierboven is van voor de puberteit, ging ik me meer bezighouden met computers. Ik ben opgegroeid zonder internet of mobiele telefoon. Tegen de tijd dat ik op de middelbare school zat, kregen wij een computer met inbel-internet. Mijn eerste grote liefde was The Sims, mijn tweede Rollercoaster Tycoon. Dit was ook de periode waarin ik voor het eerst in aanraking kwam met het fenomeen bloggen en het zelf bouwen van websites.

Hobby’s van het heden

Ook op dit moment houd ik meerdere ballen in de lucht. Bloggen is natuurlijk een grote hobby, deze slokt ook bijna het meeste van mijn tijd op. Maar ik heb ook een Bullet Journal en ik heb het haken weer opgepakt.

Haken is zo’n hobby die in een golfbeweging komt en gaat. Ik heb ooit leren breien van mijn oma, maar daar ben ik echt ontzettend slecht in, haken kreeg ik toen maar niet onder de knie. Met de komst van YouTube veranderde dat, en leerde ik heel snel de basis. Voor mijn oudste zoon heb ik een aantal knuffels gehaakt en ben ik nog 101 onafgemaakte projectjes begonnen voor mijn interesse verdween. Een paar weken geleden bestelde ik in een opwelling een haakpakket voor een vest en ik ben dus weer met goede moed begonnen.

Hobby’s van alle tijden

Natuurlijk heb ik ook hobby’s die voor altijd blijven plakken. Lezen is mijn grote liefde, nog steeds verslind ik boeken aan de lopende band. Door het hebben van een blog, kan ik ook mijn schrijfsels kwijt. Vroeger schreef ik schriften en dagboeken vol, nu heb ik mijn blog. Ik heb ook altijd dieren om me heen. Of dat nu een hobby of een levensstijl is, laat ik in het midden. Gamen is ook een blijvertje, het spel is iedere keer anders, maar ik zit nog steeds graag achter mijn beeldscherm.

Vergeten hobby’s en wenshobby’s

Ik ben vast een heleboel vergeten te vertellen, want dat wil nog wel eens gebeuren als je zo’n duizend dingen hebt uitgeprobeerd. Zoals die korte periode dat ik liedjes opnam van de radio en ze vervolgens zelf als een volleerd DJ aan elkaar kletste op mijn kamer. En blokfluitles die ik moest doorstaan om naar keyboardles te mogen. De vijf zelfverdedigingslessen die ik nodig had om er achter te komen dat fysiek contact met wildvreemden toch echt niets voor mij is.

En dan heb je nog de hobby’s die ik weleens zou willen proberen. Zoals paardrijden, kooklessen, zingen (ik beloof dat ik deze nooit zal doen!) of misschien wel die cursus PHP. En ik wou dat tuinieren één van mijn hobby’s was, dan zag de tuin er vast een stuk beter uit.

Ben jij ook een hobby hopper?

pinit fg en rect red 28 - De Hobby Hopper

Share:

3 Reacties

  1. 28 juli 2018 / 12:09

    Nee niet echt maar heb wel veel interesses die ik graag beoefen of uitprobeer. Zoals metaaldetectie, garnalen kweken, fotograferen, haken, knutselen etc.

  2. 3 augustus 2018 / 09:22

    Leuke hobby’s en ik vind het wel heel cool dat je vanalles uitprobeert. Ik heb nooit veel hobby’s gehad… lezen is altijd een constante geweest en is nu ik een blog heb zeker een must, en verder wat kruissteek (ook nog minstens 10 nieuwe werkjes in de la) en postcrossing 🙂

  3. 8 augustus 2018 / 16:44

    Bedankt! Thanks for stopping by my kitchen and for following my blog. Hobbies…Ik heb een paar: fotos maken en leker eten probeeren ook te maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: