Uitgelezen in Juni 2018

Juni is voorbij, dus het is tijd om je bij te kletsen. Welke boeken heb ik uitgelezen in juni? Het fijnste is, dat ik weer op schema lig voor mijn Challenge, 50 boeken in 2018. Lezen is altijd een groot deel van mijn leven geweest, maar sinds ik kinderen heb, schiet het er regelmatig bij in. Ik kon me een poosje niet goed concentreren, maar ik zit er weer helemaal in.

Geek Girl #1 Knap Anders – Holly Smale

9200000017760248 - Uitgelezen in Juni 2018

Harriet Manners is een geek, superslim, sociaal onhandig, en totaal niet bezig met haar uiterlijk als ze wordt ontdekt tijdens een schooluitje. Ze is absoluut niet van plan om model te worden, maar als ze weer een rotdag heeft gehad op school, besluit ze om het eens heel anders te gaan aanpakken en stapt ze op het vliegtuig naar Rusland voor een fotoshoot. Heerlijk, komisch boek, een luchtig tussendoortje.

Geek Girl #2 Blundert Door – Holly Smale

9200000029703616 - Uitgelezen in Juni 2018

De serie bestaat uit 6 boeken en een speciale mini-uitgave. Het heet Geek Girl pakt uit! en speelt zich af tussen deel 1 en deel 2. Omdat het zo’n kort verhaal is, tel ik hem niet mee voor mijn lijst, maar ik las hem dus wel.

Harriet wordt gevraagd voor een grote campagne, maar moet daarvoor naar Tokio. Omdat haar ouders niet mee kunnen, gaat haar prettig gestoorde oma Bunty mee. Al snel blijkt Harriet ook in Japan niet zo heel handig te zijn. Ook dit boek leest weer lekker weg, er zitten veel komische momenten in.

Geek Girl #3 Perfect Plaatje – Holly Smale

9200000035743026 - Uitgelezen in Juni 2018

De vader van Harriet krijgt een baan aangeboden in New York, dus het hele gezin vertrekt naar Amerika. Harriet werkt zich al snel weer in de problemen en krijgt huisarrest, desondanks neemt ze een opdracht aan en sluipt het huis uit. De serie druipt van de humor, maar Harriet begint me soms een beetje te irriteren met haar gedrag, ze is soms behoorlijk egoïstisch. Ik was wel weer zo door het boek heen.

Geek Girl #4 Gouden Bergen – Holly Smale

Harriet is weer terug in Engeland en gaat terug naar haar oude school. Als haar foto’s opeens overal hangen, is ze plotseling megapopulair bij haar klasgenoten. Maar zowel Nat als Toby lijken haar te ontwijken, en die nieuwe jongen, Jasper, wil ook al niks van haar weten.

9200000040006492 - Uitgelezen in Juni 2018

Geek Girl #5 Bekent Kleur – Holly Smale

Harriet klungelt vrolijk door als ze erachter komt dat Wilbur, haar agent, in grote financiële problemen zit. Ze stelt een groots plan op en schakelt haar vrienden in om te helpen. Intussen trekt oma Bunty bij het gezin in en heeft Annabel dus geen tijd om Harriet goed in de gaten te houden.

9200000060020397 - Uitgelezen in Juni 2018

Geek Girl #6 Voor Altijd

Wilbur stuurt Harriet naar Australië, en oma Bunty en Natalie gaan met haar mee. Met dit laatste boek is de cirkel rond en wordt het verhaal afgesloten. Een heftige gebeurtenis zorgt ervoor dat Harriet keuzes moet maken en opeens een stuk volwassener wordt. Ik vond persoonlijk die gebeurtenis niet helemaal passen in deze verder hele luchtige serie. Een beetje jammer, het is niet zoals ik het verhaal graag had zien eindigen.

9200000079530739 - Uitgelezen in Juni 2018

En toen was er pas één week van juni voorbij en had ik al zes boeken gelezen. Soms gaat het snel. Ik dook meteen in een nieuwe serie, die wat ingewikkelder in elkaar steekt. Als je van sci-fi en fantasy houdt, maar geen zin meer hebt in vampiers of zombies, dan vind je The Lunar Chronicles misschien wel interessant. De verhalen zijn gebaseerd op bekende sprookjes zoals Assepoester en Roodkapje. Er zijn zes boeken, waarvan eentje een bundel is met korte verhalen. Ik begon met Cinder.

Cinder (The Lunar Chronicles 1) – Marissa Meyer

Het eerste deel uit deze serie speelt zich af in de verre toekomst waarin mensen en androids naast elkaar leven. Cinder is een cyborg, een mens met computeronderdelen. Ze staat onder toezicht van een voogd en brengt haar dagen door met geld verdienen voor de voogd en haar dochters. Ze is de beste techneut van Nieuw Beijing en zo komt het dat op een dag de prins met zijn kapotte android voor haar neus staat. In grote lijnen wordt het verhaal van Assepoester gevolgd, maar dan op een nieuwe, spannende manier.

9200000072171732 - Uitgelezen in Juni 2018

Scarlet (The Lunar Chronicles 2) – Marissa Meyer

Scarlet is op zoek naar haar oma, die plotseling is verdwenen. Ze wordt bijgestaan door Wolf, een mysterieuze jonge man, die er een eigen agenda op na lijkt te houden. Ook gaan we verder met het verhaal van Cinder.

9200000072171796 - Uitgelezen in Juni 2018

Cress (The Lunar Chronicles 3) – Marissa Meyer

Cress zit al het grootste deel van haar leven gevangen in een satelliet, helemaal alleen. Eindelijk lukt het haar om contact te leggen met de bewoonde wereld, maar kan ze wel gered worden? En hoe vergaat het Cinder en Scarlet?

9200000076237958 - Uitgelezen in Juni 2018

Levana (The Lunar Chronicles 4) – Marissa Meyer

In dit deel gaan we terug in de tijd en krijgen we meer informatie over Levana, de koningin van Luna. Waarom is ze geworden wie ze nu is, en waarom heeft ze bepaalde keuzes gemaakt?

9200000079569916 - Uitgelezen in Juni 2018

Winter (The Lunar Chronicles 5) – Marissa Meyer

De beeldschone stiefdochter van Levana, Winter, verliest langzaam de grip op de werkelijkheid, de enige die haar met beide benen op de grond houdt, is Jacin, haar lijfwacht. Dit boek is het einde van de serie waarin alle verhalen samenkomen.

9200000079592441 - Uitgelezen in Juni 2018

Alle Sterren (The Lunar Chronicles 6) – Marissa Meyer

Dit boek bevat negen korte verhalen, waarvan de meesten meer inzicht geven in de rest van de serie. Ze geven een blik op het verleden of op de toekomst. Een erg leuk extraatje als je hebt genoten van de hele serie.

9200000080650365 - Uitgelezen in Juni 2018

Deze hele serie leest zo lekker weg. Ik vond het een hele geslaagde poging om sprookjes in een nieuw jasje te steken. Als je eenmaal begint in Cinder, kijk je niet meer op of om tot je ze allemaal hebt gelezen. Ik hou van dit soort series.

Wij Twee – Nicholas Sparks

Ik heb een aantal films gezien die gebaseerd zijn op de boeken van Sparks, The Notebook, The Longest Ride, Safe Haven, maar ik las nog nooit één van zijn boeken. Russ is een gelukkig getrouwd man, met een dochtertje. Op een dag vertrekt zijn vrouw en moet Russ opeens alleen voor zijn dochter zorgen. In Wij Twee lees je de aanloop naar deze gebeurtenis, en hoe Russ daar vervolgens mee omgaat. Als je ongeveer denkt te weten waar het verhaal heengaat, komt er een plottwist en wordt het verhaal opeens intens verdrietig. Lees de laatste hoofdstukken vooral niet in het openbaar, ik heb ontzettend zitten janken. Ik stoorde me ontzettend aan het gegeven dat Russ “op zijn dochter moest passen”, hij is haar vader, geen oppas, maar verder was het een heel vermakelijk verhaal.

9200000076518687 - Uitgelezen in Juni 2018

Kobo Plus

Alle boeken die ik deze maand las, komen uit het Kobo Plus abonnement en daar betaal ik €9,99 per maand voor. In dit tempo haal ik mijn doel van 50 in 2018 wel, ik las er 13 deze maand. Ik merk dat ik met Kobo Plus vaker voor een boek kies dat ik in de winkel zou laten liggen, een miskoop wordt het dan toch niet, het kost hooguit wat tijd.

Aankomende maand staat in ieder geval Goede Dochter van Karin Slaughter op het programma, ik kocht de paperback als cadeautje voor mezelf.

Dit artikel bevat een affiliate link.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in Juni 2018

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: